Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kadın Tüketicilere yönelik eğitimler sürdürüyor.
Kadın Tüketicilerin bilinçlendirilmesi amaçlanan eğitimler veteriner hekim, Ziraat Mühendisi ve Gıda uzmanları tarafından veriliyor.
Eğitim Kapsamında 1000 kadın tüketicinin eğitilmesi planlanırken eğitimler hakkında bilgi veren Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik şu bilgileri verdi:
Gıda güvenliği konusu son yıllarda ülkemizde dikkat çekmeye başlanmıştır. Gıda güvenliği konusunda sadece üreticiler,  satıcılar ve denetçiler değil aynı zamanda tüketicilerin de sorumluluklarının olduğu gerçeğinden yola çıkarak başlattığımız Kadın Tüketicilerin Bilinçlendirilmesi Projesinin ilimizde yürütülmesi için çalışmalar başlatılmıştır.
Projenin amacı kadın tüketicilerin bilinç düzeyinin artırılması, tüketicinin tercihini güvenli gıdalardan yana kullanılması, gıdaların etiketlerinde belirtilen üretim ve son kullanma tarihin yer aldığı etiketleri okunması, satın alma esnasında nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında farkındalık sağlamak ve onları  bilgilendirmektir. Kısa süre önce başlayan proje kapsamında Kilimli ve Karaman 'da  eğitimler düzenlenmiştir. Eğitime 60 kadın tüketici katılmıştır. Yapılan eğitimlere katılan kadınlarımız eğitimin çok faydalı olduğunu belirterek bu tür eğitimlerin sık sık yapılmasını talep etmişlerdir. Eğitimler Veteriner Hekim, Ziraat Mühendisi ve Gıda uzmanları tarafından verilirken eğitim sonunda kadın  tüketicilere sertifika ve rozet dağıtılmaktadır. Eğitim kapsamında 1000 kadın tüketicinin eğitilmesi planlanmaktadır. Bu konuda ilçe ve beldelerden gelecek talepler değerlendirilecektir.