Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Kadın ve Emek” adlı bir fotoğraf sergisi açıldı. Sergi açılışına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Çeştepe, Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Okşan Dağlı, Genel Sekreter Yardımcısı Osman Demir, Kütüphane Daire Başkanı Mustafa İnan, BEÜ Kadın Çalışmaları ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğrt. Gör. Selvinaz Aydın, ve üniversitemizin akademik ve idari personeli ve öğrenciler de katıldı.

Serginin açılışını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Çeştepe, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Okşan Dağlı ve Merkez Müdürü Öğrt. Gör. Selvinaz Aydın yaptı.
Fotoğraf sanatçısı İ. Kerem Öztürk bugüne kadar çekmiş olduğu kadın fotoğraflarını böyle anlamlı bir günde sergilemekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Merkez Müdürü Selvinaz Aydın: “Dokunduğu her yere ayrı bir anlam katan kadınlarımızı, bu kadınlar gününde kendi duygularını bulabilecekleri fotoğraflarla buluşturmak istedik. Kadının sadece sorunlarının değil, duygularının ve hayata kattığı renklerin de konuşulmasını istiyoruz. Merkezimiz kadın çalışmalarını, kadınların toplum hayatına kattığı değerler çerçevesinde gerçekleştiriyor. Sayın İ. Kerem Öztürk’e etkinliğimize katkıları için teşekkür ederim. Sergiye katılımlarından dolayı değerli akademisyenlerimize, idari çalışanlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Kadın çalışmalarıyla ilgili olarak merkezimize her türlü desteği veren Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e ve eşi Sayın Nebat Özer’e de katkıları için ayrıca teşekkür ederim. Bu vesileyle de tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Çeştepe Kadın fotoğrafları sergisinin günün anlamına uygun çok anlamlı bir etkinlik olduğunu söyledi: “Kadınlar toplumun çekirdeğini oluşturur. Önce annelik vasfıyla üzerimizde emeği olan kadınlarımızı artık toplumun her kesiminde, endüstriden eğitime kadar her yerde başarılı işler yaptıklarını görüyoruz. Kadının elinin değdiği her şeyin daha kıymetli olduğunu biliyoruz. Sergilenen fotoğraflarda da bunu gördük. Sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.
Sergi 10 Mart Cuma gününe kadar Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi’nde gezilebilir.