KADININ GÜCÜ Elişi Şenliği Grubu, daha önce ertelenen etkinliklerini grubun kurucusu Güler Önder önderliğinde 22-23 Ağustos 2021 tarihlerinde gerçekleştirdi.  İki gün süren ve yoğun ilgi gören etkinliği  CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul ve CHP İlçe Başkan Yardımcısı Yıldıray Arslan ile birlikte Yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti.

Müzik Öğretmeni Mine Ender kemanıyla etkinlik boyunca sokağa renk kattı.  Gelen ziyaretçilerin de zaman zaman eşlik ettiği müzik dinletisinde Sanat Sokağı’na canlılık getirdi.  Etkinlik kapsamında kadınların evlerinde ürettikleri elişleri bağış karşılığı gelen ziyaretçiler tarafından alındı. Etkinliğin 2. gününde saat 16.00-18.00 saatleri arasında davetlilerin de kitaplarıyla katıldığı kitap okuma etkinliği yapıldı.

KADININ GÜCÜ Elişi Şenliği Grubunun kurucusu Güler Önder yaptığı açıklamada; “8 Ağustos Dünya Kediseverler Günü ve 9 Ağustos Dünya Kitapseverler günü olması nedeniyle bu tarihlerde hazırladığımız etkinliğimizi hava şartları nedeniyle iptal etmek zorunda kalmıştık. Etkinliğimizi       22-23 Ağustos 2021 tarihlerinde Sanat Sokağı’nda gerçekleştirdik. 8 Ağustos’un Kediseverler Günü olması nedeniyle KADININ GÜCÜ olarak yaptığımız etkinlikte bağışların tamamını Kdz.Ereğli Gönülden Hayvanseverler Derneğine bağışladık. Belediyemizin Veteriner Hekimi Özgür Fahrettin Coşgun 22.Ağustos 2021 günü ziyaretçilerimizi ve bizleri hayvanlar konusunda bilgilendirdi, soruları yanıtladı. 

Çok yoğun ilgi gören etkinliğimizde insanlarımızın hayvanlara duyarlı olduklarını gözlemledik. Üzüldüğümüz nokta ise, grup arkadaşımız Resim Öğretmeni Mehtap Akdemir’in Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’ın bilgisi dahilinde kendilerine sunulmak üzere konsepti Ereğli olan canlı performans yağlı boya tablo çalışmasını, Başkanımızın Ereğli dışında bulunması ve vekalet eden Emrah Karaarslan’ın da başka bir programının olması nedeniyle hediye edeceğimiz tabloyu hiç kimsenin almaması oldu.      

 

9 Ağustos’un Kitapseverler Günü olması nedeniyle de 23 Ağustos 2021 günü 16.00 – 18.00 saatleri arasında kitap okuma etkinliği düzenledik. Kitapsever dostlarımız ve CHP Kadın Kolları kitaplarını alarak bizlere eşlik ettiler ve sanat sokağında hep birlikte kitap okuyarak farkındalık yarattık” dedi.

Kdz.Ereğli Gönülden Hayvansevenler Derneği Başkanı Belgin Kurt Alcan da yaptığı açıklamada; “Dünya Kediseverler Günü kapsamında KADININ GÜCÜ grubuna, sokak hayvanları yararına yapmış olduğu, sokak hayvanlarının yaşam mücadelesine destek oldukları ve farkındalık yarattıkları için kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. KADININ GÜCÜ ekibini, Güler Önder arkadaşımı, her daim topluma ve doğaya duyarlı çalışmalarından dolayı yürekten kutluyorum” dedi.