Avrupa Zonguldaklılar Derneği Kadın Kolları tarafından düzenlenen, yetim, korunmaya muhtaç, engelli çocuklar ve huzurevlerinde değerlendirilmek üzere, "Bayanlar Matinesi" etkinlikte elde edilen gelir, Zonguldak il genelindeki ihtiyaçları belirlenen çeşitli kurumlara verilecek.

Kadın Kolları Yöneticileri, Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak ile birlikte Zonguldak'ta çeşitli temaslarda bulundu, yetkililerden eksikliklere yönelik taleplerini aldı.

Zonguldak, Ereğli, Alaplı, Çaycuma, Devrek, Gökçebey ve Kozlu ilçelerinde huzurevi ve korunmaya muhtaç yurtları ziyaret eden heyet yetkililerden bilgi aldı, gurbette yaşayan gurbetçilerin büyük bir heyecan ile katıldığı organizasyondan elde edilen gelirle eksiklikleri bir nebze de olsa kapatmak istediklerini vurguladı.





Kadın Kolları Başkanı Türkan Çörkün, gurbette yaşamalarına rağmen Zonguldak'ın her noktasına imkanlar doğrultusunda destek eli uzatma gayretinde olduklarını söyledi.

Çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ile kadınları bir arada tutarak hayırlı işlere imza atmanın heyecanı yaşadıklarını vurgulayan Çörkün, "Biz destek sağlayan, katkı veren, bizlerin her zaman yanında olan tüm üyelerimize, gurbetçilerimize ve yine Zonguldak'ın değerli insanlarına bir kez daha teşekkür ediyoruz" dedi.

Heyet, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'ı da ziyaret ederek çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)