AKP’nin Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı  Opr. Dr. Hüseyin Uysal’a, seçim gezileri kapsamında sürdürdüğü çalışmalar sırasında kadın seçmenlerin de büyük ilgi gösterdiği  “Ereğli’de değişim istiyoruz” dedikleri bildirildi.

AKP’den konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilendirme yapıldı:

“Uzunmehmet Mahallesi’nin kadınlarıyla bir araya gelen Uysal’a destek veren kadınlar, ‘Sen hem bizim sağlıktaki kurtarıcımız hem de Ereğli’nin kurtuluş ümidisin’ dediler.

Eşi Sevim Uysal, İlçe Başkanı Fatih Çakır, Önceki Dönem Belediye Başkan Adayı Cevat Kır ve Belediye Meclis Üyesi adayları Esra Alpago, Mehmet Erdoğan, Turgay Aydın, İhsan Yazıcıoğlu ile birlikte kadınlara hitap ederek destek istedi.

30 Mart’tan sonra AK Parti iktidarıyla Ereğli’yi çok güzel beklediğine değinen Uysal, ‘Belediyecilik konusunda AK belediyelerin yaptıkları belli. AK belediyelerin olduğu yerde mutlu ve gülen insanlar vardır. Biz de sizlerin desteği ile Ereğli’yi AK belediyeler safına katacağız. Ereğli’de huzursuzluk çıkartanları, korku ve baskı yapanlara cezasını sandıkta verin. Bizim belediyeyi aldığımızda yapacağımız her proje, sizin çocuklarınıza, eşlerinize iş imkanı verecek. ‘ diye konuştu.

Konuşması alkışlarla kesilen Dr. Uysal’a, bir kadın, ‘Size neden genç başkan dendiğini şimdi daha iyi anlıyoruz. Fiziğiniz gibi ruhunuz da genç. İnşallah başkan olduğunuzda Ereğli farkınızı anlayacaktır’ dedi.

Mahalle muhtarı Seyfettin Yaman ise Uysal’ın eşi Sevim Uysal’a çiçek vererek katılımlarından dolayı teşekkür etti. Uysal ve eşi kadınlara tek tek karanfil dağıttı. Kahvehane içinde başlayan konuşma miting havasına dönüştü.”