Zonguldak'ta, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kadın Platformu tarafından yapılan etkinlik ve yürüyüş sonrası Gelik beldesinde oturan Hacer Çelik, yetkililerden kardeşi için iş istedi. Hacer Çelik daha sonra fenalaşınca kadınlar tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Zonguldak Kadın Platformu tarafından yürüyüş düzenlendi. Zonguldak Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Zonguldak İşçi Anıt'ında toplanarak, sloganlar eşliğinde Zonguldak Valiliği önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Basın açıklamasından sonra Gelik beldesinde oturan Hacer Çelik 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde haykırarak yetkililerden kardeşi için iş istedi. Hacer Çelik daha sonra fenalaşarak baygınlık geçirince, kadınlar tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.
Zonguldak Valiliği önünde Zonguldak Kadın Platformu adına basın açıklaması yapan Sevim Adıgüzel, şöyle konuştu: Bugün dünyanın dört bir yanında ve Türkiye'de kadınlar ulusal, sınıfsal ve cinsel sömürüye ve şiddete karşı örgütleniyor, mücadele ediyorlar. Biz bugün 8 Mart mücadelesinin haklılığından aldığımız cesaret ve güç ile kapitalizm ve onun erkek egemen zihniyetinin yaptığı ekonomik, siyasal ve sosyal kuşatılmışlığı kırmak, umut ve güven dolu onurlu bir geleceği kurmak, kabiliyetlerimizi kazanımlara dönüştürmenin güçlü adımlarını örgütlemek için bir araya geldik. Biz küresel ekonomik kriz, savaşlar ve yaşamlarımızı kuşatan muhafazakarlık biçimleri ile sürekli yeniden üretilen şiddet, cinsiyetçilik ve ırkçılığa karşı bir araya geliyoruz."
Örgütlenmek ve seslerini yükseltmek için haklı nedenleri olduğunu anlatan Adıgüzel, şunları söyledi: "Her gün en az üç kadın öldürülüyor ve yasalar kadını değil aileyi korumayı öncelikli görev olarak görüyor. Biz kadınlar tüm bunlara karşı kararlılığımızı göstermek ve taleplerimizi daha güçlü haykırmak için ve savaşa, şiddete, güvencesizliğe karşı 8 Mart'ta hizmet üretiyoruz. Her gün 8 Mart, her gün mücadele alanı, şiarıyla mücadele etmeye inatla devam ediyoruz. İşyerinde cinsel tacize karşı koruyucu tedbirler alınana, 8 Mart resmi tatil ilan edilene kadar devam edecektir.
Ardından Zonguldak Öğrenci Platformu tarafından Zonguldak Valiliği önünde Kadına Özgürlük isimli tiyatro oyunu sergilendi.