"İstiklal Savaşımızda sırtında top mermisi taşıyan canını, çoluğunu çocuğunu feda eden, bağımsızlığımızı kazanmada büyük katkı sağlayan kadınlarımızdır" diyen Saadet Partisi kdz. Ereğli İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, açıklamasında tüm kadınları Saadet Partisini desteklemeye davet etti.
Açıklama şu şekilde:"Haklarını elde etmek amacıyla 152 yıl önce Amerika'da grev yaptıkları sırada hayatlarını kaybeden işçi kadınların ardından başlayan mücadele, BM tarafından 1977'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak ilan edilmesiyle resmiyet kazanarak devam etmiştir.2009 yılı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne üzücüdür ki hem ülkemizin kadınları hem dünya kadınları devasa sorunların sıkıntıların gölgesinde girmektedir.
İstiklal Savaşımızda sırtında top mermisi taşıyan canını, çoluğunu çocuğunu feda eden, bağımsızlığımızı kazanmada büyük katkı sağlayan kadınlarımızdır. Bu gün gelinen noktada ise ailenin sosyal ve ekonomik yönden devamlılığında önemli rol üstlenen kadınlarımızın, medyadan takip ettiğimiz kadarıyla;Ölen babasın maaşını alabilmek için boşanmak zorunda olan bir eş Memur emeklisi iken çocuk bakmak zorunda olan bir kadın İmalat müdürü iken evlere temizliğe gidecek duruma düşürülen bir kadın Ve çocuklarının istikbali için kaygılanan anti-depresanlar tüketen hasta anneler haline getirildiğine şahit oluyoruz.Vicdanı ve sosyal sorumluluk sahibi hiç kimse ve hiçbir kuruluş bütün bunlara ilgisiz kalamaz.
Biz Kdz. Ereğli ilçe teşkilatı olarak kadınlarımızı çürü-müş kapitalist sisteminin ağlarına ırkçı emperyalistlerin tuzağına bırakmayacağız. IMF politikalarına teslim edilen ülkemizi, tüccar mantığıyla yönetilen kentsel dönüşüm kılııyla rant çevrelerine teslim edilen şehirlerimizi ve şehir-lerimize hayat veren halkımızı bu çarpık zihniyetlerin elle-rine bırakmayacağız.Huzurlu ve emin bir Ereğli için, Eme-in başkenti Zonguldak için Yaşanabilir Türkiye için Yeniden büyük bir Türkiye için Yeni bir Dünya için tüm kadınlarımızı Saadet Partimizi desteklemeye davet ediyoruz."