Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı belediyede çalışan tüm kadın personelin Dünya Emekçi kadınlar Günü’nün kutladı, günün anısına tümüne karanfil armağan etti. Kadın personelle Belediye Meclisi salonunda bir araya gelen Kantarcı, “Kadınlarımızın toplum içindeki rollerinin artırılması, ön plana çıkması ve evinde yaşayıp çocuklarına bakmakla yükümlü anneliğin ötesine geçerek, erkeklerle eşit bir birey olmasını sağlamamız gerekiyor. Pozitif ayrımcılığı ben her zaman uygulamaya çalışıyorum. Belediyemizde bir kadın çalışanımızı başkan yardımcısı olarak atadım. Kendi cinsim adına üzülerek söylüyorum, kadınlar çok daha sorumluluk sahibi, her alanda erkeklerden çok daha iyi işler yapıyor. Erkeklerin fiziki üstünlüğünü artık hesaba katmıyorum, çünkü kol gücünün günümüzde bir önemi kalmadı.  Bilgi daha önemli hale geldi” dedi.

 

BELEDİYEMİZ HER KONUDA ÖRNEK KURULUŞ

Ülkenin içinde bulunduğu durumla ilgili olarak da değinilerde bulunan Kantarcı,  “Çaycuma’da, huzur ve mutluluk içinde yaşıyoruz. Belediyemiz her konuda örnek bir kuruluş. Sizler var gücünüzle Çaycuma halkına hizmet ediyorsunuz. Ne yazık ki ülkemizin pek çok yerinde huzur yok. Büyük şehirlerde terör ve kaos var. Ülke iyi yönetilmiyor, biz yapay gündemlerle uğraşıyoruz. Bunca sıkıntı içinde yapılacak referandumun hiçbir anlamı yok. Bunlar bizim enerjimizi düşürüyor. Bizler, toplumun bölünmesine parçalanmasına hizmet eden suni gündemlerle mi uğraşmalıyız, yoksa gelişmiş Batı ülkelerinde olduğu gibi güzel sanatlarla uğraşmak, bireysel gelişimlerini tamamlamak, daha iyi yaşamak için mücadele mi etmeliyiz? Bunları düşünemiyoruz, yalnızca, günü kurtarmak için uğraşıyoruz. Yarının ne olacağını ise kimse bilmiyor” dedi.

Kantarcı sözlerini, “Ben sizlerle çalışmaktan çok mutluyum. Şahsınızda tüm belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyor, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diyerek tamamladı.