Alaplı'da kadınlara yönelik, Mobil KETEM Uygulaması başlatıldı.

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Uzman Dr. Dilek Didem AYYILDIZ 'ın öncülüğünde yürütülen Mobil KETEM Projesi kapsamında kadın kanserlerine yönelik yapılacak olan eğitim ve tarama çalışmaları Alaplı Belediye kültür salonunda rekor katılımla başladı.

Tarama öncesi, bir konuşma yapan Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Aslıhan Külekçi, Alaplı'da 16.340 kadına rahim ağzı ve meme kanserinin erken teşhisi için smear testi yapılacağını söyledi. Taramaların 1 ay boyunca devam edeceğini ifade eden Külekçi,Neden kanseri tarıyoruz. Çünkü insanın hayat kalitesini düşüren ciddi ölüm ve sakatlıklara yol açan ve sık rastlanan tedavisi pahalı olan bir hastalık olması yani önemli bir halk sağlığı sorunu olması nedeniyle kanseri tarıyoruz. Neden, meme ve rahim ağzı kanserine öncelik verdiğimiz sorulursa 2012 yılında dünya kadın kanserleri yıl olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle ailenin yükünü çeken çalışan kadınlarımız çok sayıda sağlık sorunlarıyla karşılaşmaktadır. Bunların en başında kadın kanserleri gelmektedir.şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından salonda bulunan kadınlara rahim ağzı ve meme kanserinin erken teşhisi hakkında eğitim verildi. Daha sonra ayrı bir alanda oluşturulan kabinlerde smear testi yapıldı.