Zonguldak İş kadınları Derneği aktif olacaklarını açıkladı.

Kadınlar yönetme kademelerine ulaşmalıdır. Türkiye'de girişimcilik çok az. Sosyal hayatı bilmeyen hiçbir kişi girişimde bulunamaz. Kadınların hareket alanı çok geniş ve istediklerinde her şeyi yapabilirler. Parasal durumları olmadığı halde mücadeleden kaçmamalıdırlar.

Zonguldak İş kadınları Derneği Başkanı Hikmet Yılmaz Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri kadınları her alanda aktif yapmak istediklerini belirttiler.
Emeğin Başkenti'nin iş kadınları  Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni ziyaret ettiler.  KGD Başkanı Atilla Öksüz, ile Başkan Yardımcısı Harun Ersoy, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cinal ve bazı üyeler tarafından karşılanan  Zonguldak İş Kadınları Derneği yöneticileri amaçlarını ve gelecek planlarını anlattılar.
Kadınların karşılaştığı sıkıntıları dile getiren Hikmet Yılmaz Özdemir, Türkiye'de kadın yöneticilerinin az olduğunu belirterek, Türkiye'de her alanda kadınlara yönelik baskı olduğunu, kadınların iş ve siyaset dünyasında daha fazla söz sahibi olabilmeleri için öncelikle cesaretlendirmek istediklerini söyledi.
Kadınların bütün baskılara rağmen iş hayatlarına atılması gerektiğini belirten Özdemir sözlerine şu şekilde devam etti:
"Zonguldaklı iş kadınları olarak derneğimizin çatısı altında kadınlara yönelik ortamlar oluşturmak için adım attık. Türkiye'de kadınları aktif yapalım çabası altında hiçbir girişim yok. Biz kadınlar olarak bu ortamı yıkmak istiyoruz. Çünkü karşımıza çok sorunlar çıkıyor. Biz bunlarla boğuşarak ayakta kalmaya çalışıyoruz. Türkiye'de kamu kurum ve kuruluşlarda kadın yöneticilerinin görev aldığı yerler çok az denilecek kadar. Ancak Zonguldak'ta bir kurumda bile kadın yöneticimiz hiç yok. Siyasetçilerin de bu durumu ortadan kaldırma yönünde hiçbir çabası yok. Biz birkaç kişi de olsak baş kaldırdık. Bağımsız kadınlar olarak bir araya geldik. Kadınlar yönetme kademelerine ulaşmalıdır. Türkiye'de girişimcilik çok az. Sosyal hayatı bilmeyen hiçbir kişi girişimde bulunamaz. Kadınların hareket alanı çok geniş ve istediklerinde her şeyi yapabilirler. Parasal durumları olmadığı halde mücadeleden kaçmamalıdırlar. İş Kadınları Derneği olarak toplam 40 üyemiz var. Bunların 35'inin iş hayatı devam ediyor. Derneğimizi bütün zorluklara rağmen kadınlar için ayakta tutacağız. Mücadele ile bir yerlere geleceğimize inanıyorum. Kadınlarla ilgili bütün çalışmalarımızı en iyi bir şekilde yürüteceğimize inanıyorum. Siyasi parti yönetiminde aktif durumda olan kadın yönetici yok. Aslında kadınlar baskı oluşturmasa erkekler hiçbir şey yapmaz. Bu evde de böyledir. Biz kadınların her yerde aktif olmasını isteriz. Bu nedenle imkânsızlıklarla uğraşmasını seviyoruz. Kadınlar olarak bütün imkânsızlıklara rağmen bir yerlere tırnaklarımızla kazıyarak gelmek istiyoruz. Bu nedenle Avrupa Birliği projelerini takip ediyoruz. Kadınlarla ilgili bütün çalışmaları devam edeceğiz. Zonguldak'ta kadınlarla ilgili aktiflik yaratacak alan yok. Ama aktif olmaya hazır bayan çok. Siyasetçiler baskı kurabilir ama girişimci olmalıyız. Zonguldak'ta kadınlarla ilgili büyük adımlar atılıyor, ancak siyasetçi baskısı nedeniyle gelişemiyor."

Bütün derneklerin amaçları yönünde çalışması gerektiğini belirten, Öksüz, Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak mesleki anlamda gazeteciliği daha saygın hale getirmeye çalıştıklarını belirterek; "Sivil toplum örgütlerinin önemini tam olarak kavrayabilmiş değiliz. Bizler mesleki anlamda ortaya koyduğumuz tavrın yanında kentin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda kalkınmasına katkı verme çabası içindeyiz. Hepimize bu görevler düşüyor. Bu bağlamda kadın girişimcilerin çalışmaları ve derneğinizin faaliyetleri konusunda bayan gazeteci arkadaşlarımızla birlikte çalışmalar yapmaya hazırız. İlginize teşekkür ediyor mücadelenizde başarılar diliyoruz" dedi.

KGD Başkan Yardımcısı Harun Ersoy ise yaptığı değerlendirmede kadın girişimcilerin daha fazla söz hakkı olmaya duyulan ihtiyaçtan bahsederek şöyle dedi:
"Basın organları olarak bizler sizlere daha fazla söz hakkı vermeye hazırız. Müşterek çalışmalar yapabiliriz. Sesinizi kadınlara daha fazla ve net şekilde ulaştırmanızda medya önemli bir avantaj. Bunu değerlendirmelisiniz."

Ziyarete İş Kadınları Derneği Başkanı Hikmet Yılmaz Özdemir'in yanı sıra Yönetim Kurulu üyeleri Ayfer Kahveci,  Ayşe Aydın,  Fusun Karslı, Seçil Kirazlı, Müge Hande Yıldız ortak amaçlarının kadınlar adına daha fazla şeyler yapmak ve onlara cesaret vermek olduğunu, böylece kadınların her alanda görev almalarının kolaylaşacağını söylediler.