Çaycuma Sağlık Grup Başkanlığı ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Çaycumalı kadınlara kemik erimesine (osteoporoz) karşı bilgilendirdi.
Çaycuma Halk Eğitim Merkezi (HEM) bünyesinde Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı Çaycuma (TEGV) Şubesi'nde eğitim gören kadınlara kemik erimesi hastalığına karşı bilgilendirme eğitimi verildi.  TEGV binasında düzenlenen bilgilendirme toplantısına; Çaycuma HEM okuma-yazma, tel kırma, anne-çocuk eğitimi, el nakışı kurslarına katılan bayan kursiyerler katıldı. Sağlık Grup Başkanlığı personeli tarafından verilen eğitim seminerinde; Ebe Türkan Sarıoğlu ve Hemşire Dilek Özaydın Çaycumalı kadınlara osteoporozdan korunma yollarını anlattı.
Eğitim seminerleri Perşembe Beldesi, İstasyon Mahallesi, Filyos Beldesi ve Halk Eğitim Merkezi binasında tekrar yapılacak. Çok sayıda kadını kemik erimesine karşı bilgilendirmeyi amaçlayan Sağlık Grup Başkanlığı, Çaycuma Halk Eğitim Merkezi'nin de katkısıyla; Sağlık Bakanlığı'nın "Osteoporozdan Korunmak" ve "Sağlık için Sağlıklı Süt İçin Kampanyası"nı Çaycuma'da başlattı.
Kampanya kapsamında verilen ilk eğitime çok sayıda bayan katılırken, eğitim toplantısında; kemik erimesinin yüksek risk taşıyan yaş grupları ve bu hastalığa karşı alınabilecek önlemler anlatıldı. Ebe Hemşire Türkan Sarıoğlu bayanlara yaptığı konuşmada, "Osteoporoz önlenebilir bir kemik hastalığıdır. Hastalığın riskini azaltmak için her gün; yeterli ve dengeli beslenin, düzenli egzersiz yapın ve mutlaka süt için. Halk arasında kemik erimesi olarak bilinen bu hastalık kemiklerin erimesine ve güçsüzleşip kırılmasına neden olur. Her 3 kadından biri bu hastalık riskiyle karşı karşıyadır. O üç kadından biri olmamak ve osteoporoz riskini azaltmak için uyarılarımızı lütfen dikkate alın. Kalsiyum tüketimini arttırmak için bol bol süt için, hergün düzeli olarak egzersiz yapın, güneş ışığından yeterince yararlanın, sigara ve alkolden uzak durun, kafeinli içeceklerin ve tuzun aşırı tüketiminden kaçının. Ve sağlıklı süt içerken unutmayın ki işlenmiş ve ambalajlı süt içmemiz açık süt içmekten çok çok daha faydalıdır. Kemik sağlığınız için sütü sağlıklı ambalajında tüketin" dedi.
Eğitim toplantısının son bölümlerinde ise kalsiyum oranlarına göre besinler tanıtılarak, sütün önemine dikkat çekildi. 1 bardak sütün taşıdığı kalsiyum oranının diğer besinlere oranı paylaşıldı.
Yaş gruplarına göre tüketilmesi gereken süt miktarı da açıklandıktan sonra eğitim semineri sone erdi.