Ramazan ayı içerisinde çeşitli etkinlikler düzenleyen Karadeniz Ereğli
Belediyesi, Kadir Gecesi'ne denk gelen 14 Ağustos Salı günü akşamı gerçekleştirilecek Toplu İftar Yemeği ve Kadir Gecesi Programı'na hazırlanıyor.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kent genelinde yaşayan insanların huzur içinde bir Ramazan geçirmesine yönelik olarak her yıl gerçekleştirilen etkinliklere bu yıl da imza atıldığını bildirirken, bu kutsal ay içinde 2 bin 500 yardıma muhtaç aileye gıda yardımında bulunan Belediye'nin, geleneksel hale getirdiği Toplu İftar Yemeği için de hazıklıklara başladığını ifade etti. Başkan Posbıyık açıklamasında 14 Ağustos Salı günü, Karadeniz Ereğli sahil bandında bulunan Müzikli, Su Danslı Süs Havuzu  etrafında hazırlanacak alanda binlerce kişinin katılımlarıyla gerçekleştirilecek Toplu İftar Yemeği'ne tüm Karadeniz Ereğli halkının davetli olduğunu kaydetti. Mübarek Kadir Gecesi'ne denk gelen aynı gün saat 22.30'da da yine sahil bandında bulunan Amfi Tiyatro'da Kadir Gecesi Mevlid-i Şerif Programı tertipleneceğini hatırlatan Belediye Başkanı Halil Posbıyık; Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmek adına üzerinde titizlikle durduğumuz etkinliklerden biri olan Toplu İftar Yemeği'nin hemen ardından Amfi Tiyatro'da Mevlid-i Şerif Programı düzenleyeceğiz. Karadeniz Ereğli Müftülüğü'nün katkılarıyla gerçekleştirilecek olan bu programda değerli hatiplerimizden Ersin Uçar, Birol Akçay ve Erdin Sarıgül'ün seslerinden güzel Kur'an'ımızı dinleyecek, Müftülük İlahi Grubu'nun seslendireceği ilahilerle huşu içinde bir gece yaşayacağız.
Münacat ve Salavat-ı Şeriflerin ardından da en içten duygularla hep birlikte dua edeceğiz. Karadeniz Ereğli olarak o güzel günün hem akşamını hem de gecesini en iyi şekilde idrak edeceğiz., dedi.
Belediye Başkanı Halil Posbıyık, tüm kent halkını, Toplu İftar Yemeği ve ardından düzenlenecek Mevlid-i Şerif Programı'na davet etti.