Gazeteniz Ereğli Önder’de yayımlanan “KAFES BALIKÇILIĞI PROJESİ” haberine tepki gösteren vatandaşlar,  projeyi gündeme getirenlere  mevcut çiftliklerdeki kirlenmeyi görmek için o tesislerde denize birlikte dalma teklifini de getirdiler. 

*

Şu içinden geçtiğimiz süreçte “Yıkımlar Şehri” olarak görülen Karadeniz Ereğli’de, çözüm bekleyen onca sorunun gündeme taşınmasından üç maymunları oynayanların sayısındaki artık dikkat çekerken, şimdi de gündeme kafes balıkçılığı getirildi.

Bu balık çiftliklerinin bulunduğu bölgelerde denizi kirletmesinden dolayı büyük tepkilere neden olan ve yargıya taşınan konu ile ilgili bu kez bölgemizden destekçileri çıktı. Zonguldak ve ilçelerindeki bazı TSO’lar birlikte bu projeyi gerçekleştirmek için denizde araştırma yaptılar. Bölge halkının görüş ve düşüncelerini almadan ve toplumsal destek sağlamadan başlatılan bu girişim sosyal medyada tepkilerin ifade edildiği yorumlarla tartışılıyor.

Projeyi savunanlara “Gidip o tesislerde dalış yaparak inceleyelim” türden ifadelerin de yer aldığı iki yorumu sizlerle paylaşıyoruz.

Ahmet Özer Evet benimde aklımdan ilk geçen di kirlenme; tutup da plajlar bölgesine yaparlarsa artık vatandaşın denize girecek sahili de kalmaz.

Sezai Çimenoğlub Nereye yapılırsa yapılsın o bölge ve çevresinde dip kirliliği kazıklı koyunun dip ölümünü gözlerimle gördüm şahit olan arkadaşlarda var kafes altı yem artıkları 2 metre tabaka oluşturmuş, batık kafes boruları ağlar bidonlar dip ölmüş o heyet bunları benden daha iyi biliyordur isterlerse beraber dalış yapıp bakalım millet mıntıkasından atmaya çalışıyor biz kucak açıyoruz.