21 Haziran Zonguldak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 101. yılı kapsamında 15 Temmuz Şehitler Kampüsü çeşitli etkinliklerle halkın hizmetine açıldı.

Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Rektör Vekili Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, daire müdürleri ve vatandaşların katıldığı etkinlikler Uzun Mehmet Anıtı önündeki anma töreni ile başladı.

Törenin ardından 15 Temmuz Kampüsü içinde gençlik merkezleri ve öğrenci yurtları tarafından hazırlanan serginin açılışı yapıldı.

Protokol tarafından kesilen kurdele ile kampüs içerisinde yer alan kafeterya da halkın hizmetine açılmış oldu. Daha sonra protokol üyeleri ve ziyaretçiler, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarımızın eserlerinden oluşan sergiyi gezdi.

Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarımızdan Ali Asgar Çakmakçı, Oğuz Tuncel, Çağlar Uzun, Cumhur Coşkun, Yavuz Ayhan, Seher Uysal ve Cemil Toprak’ın eserlerinden oluşan sergide, sanatçıların Zonguldak ile ilgili duygularını aktardıkları eserler büyük ilgi gördü.

"ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ"

Kampüsün vatandaşların hizmetine açılması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şenol Hakan Kutluoğlu, konuşmasına il dışında bulunan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in selamlarını ileterek başladı. Kafeteryanın halkın kullanımına sunulması için belediye ile organize olup ortak çalışma yürüterek olağanüstü çaba sarf edildiğine dikkat çeken Kutoğlu, bugünden itibaren vatandaşların kampüsten de faydalanabileceğinin müjdesini verdi. Ayrıca kampüsün resmî açılışının da önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini belirtti.

Böylesine anlamlı bir günde Zonguldak’a değerli bir alanı kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Kutoğlu, şehirle bütünleşmek adına çalışmaların devam edeceğini vurguladı.