Afrin bölgesindeki terör hedeflerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan Arık, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki (GATA) tedavisinin ardından ilçeye bağlı Ramazanlı köyündeki baba ocağında bir yandan tedavisi devam ederken diğer yandan görevine döneceği günü sabırsızlıkla bekliyor.

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sertan Yalçın ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde konuşan Arık, harekat kapsamında 10 Şubat'ta 1027 nolu tepede sabah saatlerinde başlayan çatışma sırasında başına isabet eden şarapnel parçası sonucu yaralandığını söyledi.



Moralinin yüksek olduğunu ve silah arkadaşlarının yanına döneceği günü heyecanla beklediğini belirten Arık, "Silah arkadaşlarım sınır içi ve dışında kahramanca teröre karşı mücadele veriyor. En kısa sürede de harekatın başarıya ulaşacağına inanıyorum" dedi.

Yalçın da ülkenin güvenliği ve huzuru için yurt içi ve dışında görev yapan tüm güvenlik görevlilerine minnettar olduklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri bu harekattan zaferle çıkacaktır. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Tüm şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar diliyorum. Her zaman yanınızdayız, sizleri ve ailelerinizi asla yalnız bırakmayacağız"

Baba Suat Arık da TSK'da Uzman Çavuş olarak görev yapan oğlu ile gurur duyduğunu söyledi.