Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, Türk Milleti için Ağustos ayının kahramanlık ve zafer ayı olduğunu vurguladı.

 

Candan 26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt Ovası’nda Anadolu’nun kapılarının aralanırken 30 Ağustos 1922 tarihinde de Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman şehitlerin kazandıkları büyük zaferlerle Anadolu’nun esareti kabullenemeyeceği ve ilelebet Türk yurdu olarak kalacağının dünyaya ilan edildiğini anımsattı.

 

Candan mesajında şu açıklamalara yer verdi: 

 

“Çanakkale’de olduğu gibi, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, ülkemizin her bölgesinden, topyekûn verilen mücadele sonunda kazanılan bu büyük zafer, birlik ve beraberliğimizin de sembolüdür. Geleceğimizin teminatı gençlerinize Çanakkale ve 30 Ağustos ruhunu iyi anlatmalı ve onları bu bilinçle yetiştirmeliyiz. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91. yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve dualarla yad ediyor, aziz hemşerilerime selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”