“Kandilli Bir Sevdadır” , “Kandilli Bir Kültürdür” ve “Kandilli Türkiye’dir” sloganlarının söz de değil öz de vurgulandığı bir dostluk ve sevgi hareketi olan Kandillililer, yine yeni bir etkinlikte bir araya geldiler.

Kandilli Kültür Derneği’nin düzenlediği kahvaltı Kdz. Ereğli Öğretmenevinin 7. Katında yapıldı. Kendisi de Kandillili olan Öğretmenevi’nin  başaşçısı Meral Demir ve ekip arkadaşlarının hazırladığı kahvaltı 9 Şubat 2020 Pazar günü gerçekleştirildi.

Derneğin başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katılımcıları kapıda karşıladığı kahvaltıya karlı bir gün olmasına rağmen yine şehir dışından katılanlar oldu. Kandillilik ruhuyla birbirini selamlayan ve sarılan Kandillililer, geçmiş yıllarda yıllardaki dostluk ve sevginin büyüklüğüne vurgu yaptıkları sohbetlerde, özellikle öğretmenlerini andılar.

Kandilli Kültür Derneği Başkanı Korhan Us  “Herkese hoşgeldiniz” sözleriyle yaptığı kısa konuşmada, bir süre önce vefat eden Uğur Ertan’ı da bu vesileyle andıklarını belirtti.

Kahvaltının amacını birarada olabilmek hep birlikte olabilmek için  olarak ifade eden Korhan Us’a Kandilliiler “Her ay bu kahvaltıları yapalım” önerisinde bulundular.

Kandillililer buluşması yine uzun süren sohbetlerin yapılmasına fırsat yarattı.