Mazlum Der'in Diyarbakır'da bilbordlara astığı alay nitelikli afişleri eleştiren Kahveci, "Amaçlarında başarılı olamayacaklar" dedi.

Zonguldak Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci, yaptığı yazılı açıklama ile Mazlum Der tarafından Diyarbakır'da asılan bilbordları eleştirdi.
Asılan bilbordların içeriğinde Andımız ile dalga geçildiğini, Mazlum Der'in bilbordlara asılan bu afişlerin AKP'nin desteği ile yapıldığını ifade eden Kahveci, Mazlum Der'in ilköğretim okullarında okutulan Öğrenci Andı'nın kaldırılması ile ilgili imza kampanyası başlattıklarını da hatırlattı.
"Andımız Milli Eğitim politikasının mihenk taşıdır" diyen Zonguldak Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Mazlum Der tarafından Diyarbakır'daki billboardlara ANDIMIZ ile adeta alay ve dalga geçmesi bize hiç de sürpriz gelmedi.
Çünkü emperyalizm; bir ülkenin bütünlüğünü içeren her türlü içeriğe ve ideolojiye saldırmak asıl görevidir. Bu kapsamda bakıldığında andımız birilerini rahatsız edecektir. Bu nedenle andımızın kaldırılması veya amacından soyutlanması kaçınılmaz olup bu hedefe varılmada da birilerini de kullanmak ta kaçınılmazdır.
AKP DESTEKLİ
Mazlum DER de bu oyunu AKP'nin desteğiyle oynaya başlaması ve özelliklede Diyarbakır'da astırması görevlerini başarılı bir şekilde yaptığını gösteriyor.  İlköğretimde okutulan 'Öğrenci andı'nın kaldırılması için daha önce imza kampanyası başlatan Mazlum- Der, şimdi de bu amaçla hazırladığı afişleri billboardlara astırdı. 'Andımız kaldırılsın kampanyası' başlığı ile hazırlanan afişte, 'Öğrenci Andı' mizahi şekilde yeniden hazırlanarak çizimler eşliğinde afişe yerleştirildi. Hayat Bilgisi dersi ve 'Andımız' başlığı ile afişte verilen andın metni şöyle yer aldı:

"Kürdüm, Lazım, Çerkez'im, Ermeni'yim, Aleviyim... Desem de, ben çalışkanım ilkin, büyüyünce işsiz kalsam da. Büyüklerimi görmek, küçüklerimi dövmektir işim. İlk işim yurdumu ve milletimi 'Üzüm'den çok sevmektir kesinlikle. Ülküm, takla atmak, yere düşmek ve ne olursa olsun taş ile yakalanmamaktır. Ey büyük Kürt, Laz, Çerkez, Ermeni, Alevi... Kaçtığın yoldan, gösterdiğin hedefe oturmadan yürüyeceğime ayran içerim. Varlığım Kürt, Laz, Çerkez, Ermeni, Alevi. Varlığına ceza olsun. "Ne mutlu kürdüm, Lazım, Çerkez'im, Ermeni'yim, Aleviyim... Diyene,  sonrada dayak yiyene."

BAŞARAMAYACAKLAR
Afişin altında metninin mizahi olarak hazırlandığı belirtilerek, söz konusu çalışmada amaçlanan olayın öğrenci andının kaldırılması olduğu uyarı yazısı yer alması da ana hedeflerden biridir. Andımız Milli Eğitim politikasının mihenk taşıdır. Kaldırılması demek etnik temelde beş küçük devletçiklerin kurulması demektir. Ama başaramayacaklar. Çünkü bu ülkenin gerçek mili birlikçileri, ulusalcıları Ulu Önder Atatürk'ün yolundan gidenler, sağcısıyla solcusuyla andımızın kaldırılmasına müsaade etmeyecektir. Andımızın her bir kelimesinin içeriğine gerçekten uyulsaydı ve değeri bilinseydi ülkemiz bu durumlarda olmayacaktı. Ülkeyi bu durumlara düşürenler art niyetliliğin ötesinde büyük mebal altında, sorumluluk payları bulunmaktadır."