Ereğli'de, kahvede dizüstü bilgisayarla okey oynama dönemi başladı. Şamlar Köyü Esentepe Mahallesi'nde, Hüseyin Acar isimli kahvehane sahibi, yan yana bulunan işyerlerinden olan internet kafeye kablosuz modem bağlatınca köy teknolojiyle tanıştı. Kahvede çay içen köylüler, taş okey yerine oyun masalarında açtıkları dizüstü bilgisayarla internet okey oyunu oynuyor. 
Köyde bulunan kablosuz ağ ve yaygınlaşan internet okeyi nedeniyle birçok köylü bilgisayar ve internette sörf yapmayı öğrendi. Yeni arkadaşlarla tanışmak için internet okeyini tercih ettiklerini anlatan Yaşar Orhan, Hüseyin Orhan ve Mehmet Okumuş isimli köylüler, bu durumdan çok keyif aldıklarını bildirdi. Köylülerden Yaşar Orhan, şöyle konuştu: "Taş okey oynarken taşları karıştırmamız, dağıtmamız ve istekaya dizmemiz gerekiyordu. Şimdi onlarla uğraşmıyoruz.
Taşlardan çıkan yüksek ses galip olduğumuzda hoşumuza gitse de, çoğu zaman rahatsız ediyordu. Taş çalma gibi durumlar yaşanmıyor.
Skor yanlışlığı gibi konular başta olmak üzere aynı masaya oturduğumuz arkadaşlarımızla da tartışmak zorunda kalmıyoruz. Kahve kültürümüzden vazgeçmeden hem bilgisayarı ve hem de interneti öğreniyoruz."
Bilgisayarı ve interneti bilmemeleri nedeniyle zaman zaman zorlanan köylülerin yardımına gençler yetişiyor. Köye internet hizmeti getirdiği için kahvehane sahibine teşekkür eden köylüler, kullanıcısı arttığı saatlerde internet hızındaki düşüşten de yakınıyor.