Kdz.Ereğli’de havaların ısınması ile birlikte amatör balıkçılar sahilde balık tutmaya ilgi gösteriyor. Balık meraklıları, güzel havada kahveye gitmek yerine aileleri ile balık tutarak yeni arkadaşlıklar kuruyor.

Karadeniz Ereğli’de yazın kendini gösterdiği bugünlerde sahil bandında da hareketlilik yaşanıyor. Balık tutmaya elverişli olan sahil bandı, gün içerisinde oltasını ve eşyalarını alan amatör balıkçıları konuk ediyor. Kimi amatör balıkçı, eşi ve çocuğu ile gelirken, kimisi de arkadaşları veya kendi başına gelerek, balık tutup stres atıyor. Balık tutma keyfinin yanı sıra dinlendiklerini de kaydeden amatör balıkçılar, Ereğli’de yaşayan herkesin bu duyguyu tatması gerektiğini söylediler. Genellikle İstavrit balığı tutulan sahil bandında babaları ile balık tutmaya gelen çocukların heyecanlı oldukları gözlendi. Balık tutmaya eşi Hediye ve 4 yaşındaki oğlu Kaan ile gelen Ferhat Gedik (35), güzel bir Karadeniz gününde balık tutmanın keyfini yaşadıklarını söyledi. Kendisi, eşi ile balık tutarken, oğlu Kaan’ın sahilde oynayarak vakit geçirdiğini ifade eden Gedik, “Hafta içinde yaşadığım iş stresini, hafta sonunda eşim ve çocuğum ile sahile gelip balık tutarak atıyorum. Hem balık tutuyorum hem de ailem ile vakit geçiriyorum. Bu da bana ayrı bir mutluluk veriyor.” dedi.
"KAHVEDE OTURANLARA
DAHA FAZLA ÜZÜLÜYORUM"

Balık tutmaya gelen bir başka isim Nadir Günata ise balık tutmanın kendisine farklı kazanımlar sağladığını söyledi. Balık tutmanın, yeni arka-daşlıklar edinmedeki en güzel etkenlerden biri olduğunu söyleyen Günata; spor olarak gördüğü amatör balıkçılığın erkekleri kahve köşesinden uzaklaştırdığına dikkat çekti. Günata, “Şimdi kahvelerde oturan insanlara daha fazla üzülüyorum. Güzel bir günü kapalı mekanda geçirmelerine anlam veremiyordum. Şimdi ise bu anlamsızlığım daha da arttı. Balık tutmanın keyfinin yani sıra yeni arkadaşlıklar da kuruyorum. Bu güzel havayı herkesin teneffüs etmesi gerekir diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Balık tutanlar arasındaki en küçük fertlerden biri olan 5 yaşındaki Samet Keskin de babası Fatih Keskin ile geldiği sahil bandında, tuttukları balıkları oltadan alarak balık bidonuna atarken mutluluğunu babası ile paylaştı.