Yaşamını sürdürdüğü Fethiye’de vefat eden  TTK Armutçuk Müessesesi’nden emekli, bir dönem Ereğli Memleket Gazetesi’nin de Yazıişleri Müdürlüğü görevinde de bulunan 2 çocuk babası Cihan Mehmet Kalalafat'in cenazesi,  Alaplı'ya getirilerek Siteler Mezarlığı''nda toprağa verildi. 


GMİS Eski Teşkilatdırma Sekreteri Yekta Kalafat, GMİS eski Armutçuk Şube Başkanı Cihat Kalafat, TTK Armutçuk Müessesesi eski Başmadencilerinden Cevat Kalafat’ın kardeşi olan Cihan Mehmet Kalafat Muğla'nın Fethiye ilçesinde geçirdiği kalp krizine yenik düşerek aramızdan sonsuzluğa uzanarak ayrıldı. Kalafat'ın cenazesi  21 Ağustos 2016 Pazar günü Alaplı Merkez Camisi’nde kılınan ikindi namazının ardından Siteler Mezarlığı’nda toprağa verildi.



Cenazeye, Kandillililer, bazı siyasi partilerin mensupları, bazı Kdz. Ereğli Belediyesi'nin meclis üyeleri, CHP'den Milletvekili aday adayı olan Şehir Plancısı Kamuran Ayyıldız, Kalafat Ailesinin yakınları ve dostları katıldı.



Cenazede, ağabeyi Cihat Kalafat, C. Mehmet kalafat'ın oğlu Can, kızı Tuğçe başsağlığı dileklerini kabul ettiler. 

ÖNDER GAZETESİ AİLESİ olarak merhuma Allahtan rahmet, kederli ailesi, dost ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.


Cihan Mehmet Kalafat (Ortadaki) bir dönem Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği'nin Başkanlığı görevinde de bulundu. Fotoğraf 1995 yılında ERT'de düzenlenen açık oturum sonrasında çekildi.  ERT'nin kurucu Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Bektaş'ın yönettiği yerel basının sorunları ve çözüm yolları konusundaki açık oturuma; Kalafat'ın dışında Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği'nin Kurucu Başkanı Yücel Eser, Zonguldak Gazeteciler Derneği'nin merhum Başkanı Yusuf Günaydın ve dönemin Hürriyet Haber Ajansı Zonguldak Büro Şefi Cevdet Akgün de katılmıştı.