Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası'nın eski Teşkilatlandırma Sekreterlerinden Yekta Kalafat (67) yaşama veda etti ve Alaplı'da toprağa verildi.

3 çocuk babası ve 22 yıllık profesyonel sendikacı Yekta Kalafat'ın cenazesi 21 Ocak 2012 cumartesi günü Alaplı'da Merkez Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından  Alaplı 690 Evler şehir mezarlığına defnedildi.   

Cenazeye Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanı Eyüp Alabaş ve yönetim kurulu üyeleri, GMİS'in eski Genel Başkan Yardımcılarından Rahmi Yaman,  Gökçeler Belde Belediye Başkanı Bekir Çolak, GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, AKP Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, CHP İlçe Başkanı Nuri Tekin, dostları, yakınları, Kandillililer ve  vatandaşlar katıldı.

Yekta Kalafat TTK Armutçuk Müessesesi'nde büro çalışanı olarak iş yaşamını sürdürürken, önce GMİS Armutçuk Şubesinin Başkanlığına seçildi. Daha sonra GMİS Genel Merkezi'nde uzun yıllar Teşkilatlandırma Sekreterliği görevinde bulunan Kalafat, ayrıca Zonguldakspor ve Amelebirliği'nde de yöneticilik görevlerinde bulundu. Kalafat emekli olduktan sonra da sosyal ve siyasal yaşamda sürekli aktif oldu. Alaplı'da Tüm İşçiler Dul ve Yetimler Derneği'nin de Başkanlık görevini yürüten Yekta Kalafat gazetemiz yazarlarından Cihat Kalafat'ın da ağabeyi.

ÖNDER GAZETESİ CAMİASI OLARAK Yekta Kalafat'a Allahtan rahmet, kederli ailesi, dost ve yakınları ile tüm Kandillililere sabırlar diliyoruz.

Gazeteniz Önder'in İmtiyaz Sahibi Celal Bozkuş'ta cenazeye katılarak Yekta Kalafat'ın kardeşi Cihat Kalafat'a başsağlığı diledi.