Son günlerde Alaplı'da kaldırım işgallerinin ve araç park ihlallerinin artmasından dolayı trafik kazalarına davetiye çıkarıldığı ilçede asayişin bozulması ve vatandaşların kaldırım yerine yolda yürümek zorunda kaldığı vurgulanan toplantıda önemli uyarılar yapıldı.

Kaldırım işgalleri ve araç park ihlallerinin önemli sorun haline gelmesinden dolayı Alaplı Belediyesi, Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası ve Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın temsilcilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.
Alaplı Belediyesi Toplantı Salonu'ndan düzenlenen toplantıda kaldırım işgallerinin trafik kazalarına yol açmaması için alınan ortak kararların tavizsiz bir şekilde uygulanması kararlaştırıldı.
İlçede asayişin bozulması ve vatandaşın kaldırım yerine yolda yürümek durumunda bırakan kaldırıl işgallerinin ortadan kaldırılması amacıyla düzenlenen toplantıda alınan ortak kararlar şu şekilde: "5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddelerine göre, işyerlerinin, önlerindeki kaldırımlara eşya çıkarmaları yasaktır. Ancak, içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar göz önüne alınarak, esnaflarımızın, işyerlerinin önündeki kaldırımı eşya koymak suretiyle işgali 80 cm. ile sınırlandırılmıştır. Kaldırım işgal sınırından kesinlikle taviz verilmeyecek, kaldırımları verilen sınırın üzerinde işgal eden esnaflara, ilgili yasa ve yönetmeliklerle belirlenen cezai müeyyideler aynen uygulanacaktır.
Son zamanlarda işyerlerinin önündeki kaldırımlarda yaygınlaşmaya başlayan çeşitli tür ve ebatlardaki ayaklı reklam panoları da, 80 cm. olarak belirlenen kaldırım işgal sınırı içerisinde kullanılacaktır.
Ramazan ve Kurban bayramlarında yaşanan ekonomik hareketlilik göz önüne alınarak,  sadece arife günü kaldırım işgal sınırı uygulanmayacak, esnaflarımızın yola taşmayacak şekilde kaldırımları kullanmalarına müsamaha gösterilecektir.
Park yasağı olan alanlarda, cadde ve sokaklarda,  araç parkına kesinlikle müsamaha gösterilmeyecek ve  yasa ve yönetmeliklerin öngördüğü gerekli cezai müeyyideler ödünsüz olarak uygulanacaktır. Alınan kararların tavizsiz olarak uygulanmasına 15 Ağustos 2011 günü başlanacaktır"
Daha huzurlu, daha tertipli, daha düzenli ve daha modern bir Alaplı'nın herkesin ortak arzusu olduğu dile getirilen toplantıda, vatandaşların ve esnafların alınan kararlara riayet etmesi istendi. Toplantıda, alınan bu kararların başarıyla uygulanması için herkesin üzerine düşeni yapması durumunda, Alaplı'da trafik sorunu yaşanmayacağı ve ilçe ticaretinin de huzurlu bir ortamda hareketlilik kazanacağı noktasında görüş birliğine varıldı.