Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmenliği kabul etmesinin 88. yıl dönümü ve 24 Kasım Öğretmenler Günü, Kdz. Ereğli'de de düzenlenen törenlerle kutlandı.

 

"EN ÖNEMLİ MESLEK GRUBU"

Ereğli Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan, Erdemir Kültür Merkezinde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, törende yaptığı konuşmada, öğretmenliğin, sevgi, şefkat ve fedakarlık mesleği olduğunu anlatarak, "Ülkemizin muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkması ve uluslararası camiada saygın bir ülke haline gelmesi için şüphesiz en önemli meslek gruplarının başında gelmektedir" dedi.

Yurdun her köşesinde öğretmenlerin cehalet ile mücadele ettiğini belirten Korkmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:





"DAHA İYİ KOŞULLAR"

Sınırsız bir fedakarlık ve sabır ile çalışan öğretmenlerimizin hakkını ödemek mümkün değildir. Eğitime yapılacak her yatırım ve sağlanan her desteğin, milletimizin aydınlık geleceğine ve refahına yapılan yatırım olduğuna inanıyor ve bu doğrultuda tüm imkanlarımızla öğretmen ve öğrencilerimize daha iyi koşullar oluşturmaya çalışıyoruz.

 


"GAYRET ETMEKTEYİZ"

Milli birlik ve bütünlüğün sağlanmasında en önemli aktörlerden biri olan öğretmenlerimiz, aynı zamanda gençlerimizin ve çocuklarımızın ahlaki erdem ve insani değerlere ulaşması konusunda da çok önemli roller üstlenmişlerdir. Bizler, içinde bulunduğumuz şartlar ve imkânlar ne olursa olsun öğrencilerimize en etkin eğitim-öğretimi vermeye, zorlukların  ve imkansız sayılan işlerin göbeğinde fırsatların yattığını da çok iyi  biliyoruz.Onları bilgili, donanımlı ve çağdaş düşünebilen bireyler olarak yetiştirmeye gayret etmekteyiz.  Şuna inanıyoruz ki Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün belirlediği Muasır Medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda, Türkiye gelecekteki hedeflerine dünyadaki değişime uzak kalmayan, kendini yenileyen, genç nesilleri dünün ve bugünün şartlarına göre değil, yarının şartlarına göre geleceğe hazırlayabilecek öğretmenlerle ulaşacaktır.

 



"KELİMELER KİFAYETSİZ KALIR"

Annesinin kucağından ilk kez ayrılıp, emanet gelen çocuklarımızı şefkatiyle kucaklayıp, hayat denizinde yelken açtıran, karşısına çıkacak çetin yolları, o yolları nasıl yürüyeceğini gösteren, karanlık dehlizlerde önünü aydınlatacak meşaleleri yakan, milyonlarca çocuğun gelişmesinde, benliğini bulmasında, yarınlara hazırlanmasında sonsuz emek harcayan siz değerli öğretmenlerimiz; üzerimizdeki hakkınızı anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır.

 


ÖZVERİ, SABIR, EMEK...

Ülkemizi, insanımızı aydınlık bir geleceğe taşımak gibi yüksek ideallere sahip, güç şartlar altında ülkemizin her köşesinde görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışan, özveri, sabır, emekle çocuklarımızın geleceklerini şekillendiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Öğretmenin kalemimin mürekkebi alın teridir"

Emekli olan öğretmenlere teşekkür plaketleri verildiği etkinlikte 15 Temmuz darbe girişimine yönelik hazırlanan slaytta izlettirildi, okul tarafından hazırlanan çeşitli programlara yer verildi.

Törene Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkan Vekili Atilla Bulak'ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

 



ALAPLI

 

Alaplı ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Alaplı Anadolu Lisesi Salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Böyle kutsal bir mesleği bir günde ve bir saatte anlatmanın mümkün olmadığını belirterek, “ Milletlerin varoluşlarını, yok oluşlarını belirleyenler öğretmenlerdir. Bir milleti ayakta tutan temel unsurlar. Onlara bağlılığı, vatanı ve bayrağı sevmeyi, ne için yaşayıp ne için ölmesi gerektiği belincini dostunu düşmanını gelecek nesillere öğretecek olan öğretmenlerimizdir. Böylesi onurlu ve güzide mesleğin üyesi olmanı verdiği mutlulukla Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi saygıyla anar tüm öğretmenlerimizin bu mutlu günü kutlarım" diye konuştu.

Törende, Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Emekli öğretmenlere plaket takdim edildi.

Törene, Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Fuat Gençer, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, daire ve okul Müdürler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)