KESK'e bağlı Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği üyeleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde üzerinde öğretmenlerin sorunlarının yazılı olduğu 30 kilogram ağırlığında, iki metre boyundaki kalemi Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e gönderdiler.
Çaycuma Öğretmenevi önünde yapılan eylemin ardından üzerinde Öğretmenler 3 Ay Tatil Yapmıyor!, ADEY, RİDEF, RİTA, Afet Yönetimi ve Aile Öğretmenliğiyle Angarya Çalışma Yaygınlaşıyor!, Performans Yönetim Sistemiyle Daha Fazla Çalışmanın Önü Açılıyor!, Rotasyon Uygulaması Sürgün Demektir!, İş Güvencesi Kaldırılmak İsteniyor! ve 400 Bine Yakın Eğitim Fakültesi Mezunu Öğretmen Atama Bekliyor! yazılarının olduğu 30 kilogram ağırlığında, iki metre boyundaki kalem ile öğretmenlerin yanlarında getirdikleri kalemler Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün bir buçuk aydır göreve başlamaması nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilmesi için AKP Çaycuma İlçe Başkanlığı binası önüne bırakıldı.
Eylemde konuşan Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, bugüne kadar hiçbir öğretmenler gününde, öğretmenlerin gerçek sorunlarının tartışılmadığını, yüz binlerce eğitim emekçisinin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek yönünde herhangi bir adım atılmadığını belirtti. Akyol, 61'inci Hükümet ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in göreve başlamasıyla birlikte eğitim emekçilerinin haklarında bırakın iyileştirme yapılmasını var olan hakları ortadan kaldıracak bir dizi saldırı dalgası gündeme geldi. Bugün, eğitim emekçilerin hakları tehdit altındadır dedi.