Tataristan’ın Aktanış Belediyesi’nin Çaycuma Belediyesi ile kardeş şehir olmasının ardından “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla Çaycuma’ya gelen Tataristanlı çocuklar, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’yı makamında ziyaret etti. 

 

Tataristan ekibini ağırlayan Başkan Kantarcı, ekiple hatıra fotoğrafı çektirdi. Tataristan ekibi, Başkan Kantarcı’ya çeşitli hediyeler takdim etti. Tataristan ekibi tarafından Başkan Kantarcı ve eşi Belgin Kantarcı’ya takdim edilen yöresel kıyafet şapka en ilgi çeken hediye oldu. Tataristan ekibi, bu şapkanın temiz ve güvenilir kişilere verildiğini ifade etti. Başkan Kantarcı ise, Tatar ekibi öğretmenlerine porselen vazo ve fincan takımı hediye ederek, “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var. Bizlerin hatırı ve dostluğu ise sonsuz olsun.” dedi.

 

Başkan Kantarcı, konuşmasında, şunları söyledi:

 

“Yaklaşık 20 gün önce bir seçim yaşadık. Çaycuma gibi güzel bir şehrin Belediye Başkanlığına seçildim. Belediye başkanı olduğumu anlatan en güzel ve en anlamı ziyareti sizler bana yapmış oldunuz. Sizleri sıcak bir havada karşıladık. Aslında bu güzel bahar gününü Çaycuma’da biz sizin sıcaklığınızla daha güzel hale geldiğini görmekteyiz. Çocuklarımızın gülen yüzleri bizleri hayata daha pozitif bakmaya sevk ediyor. Bizde bir atasözü vardır; ‘dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur’ diye. Bu söze yakışır bir şekilde çok uzun zamandır görmediğimiz yakınlarımızı görmüş gibiyiz. Sizin başlattığınız bu ilk adım sayesinde bu yakınlığı ve akrabalığı daha kalıcı hale getireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti ile Tataristan Cumhuriyeti arasındaki bu kültür alışverişi ile biz daha sıkı olacağımızı düşünüyorum.”

 

Ardından Tataristan ekibi, Çaycuma Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Veysel Özkan eşliğinde Çaycuma’daki diğer kurumları ziyaret etti. (Haber Merkezi)