Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, meslek liselerinde kalifiye eleman yetiştirilmesine yönelik başlatılan çalışmalarda Türkiye genelinde bin 200 model oluşturduklarını söyledi.

YENİ ALANLAR OLUŞTURULUYOR
Kaan, Ereğli Uzun Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde MÜSİAD tarafından oluşturulan Ereğli Pazarlama ve Perakende Uygulama Mağazası'nın açılışında yaptığı konuşmada, meslek liselerinde oluşturdukları yeni alanlarla sektörlere kalifiye eleman yetiştirmeye çalıştıklarını belirtti.

"NİTELİKLİ ELEMAN LAZIM DEDİLER"
Oluşturdukları model ile ilgili 90 sayfa müfredat yazıldığını ve 6 öğretmenin yetiştirildiğini anlatan Kaan, "İlk alanımızda perakende ve pazarlama üzerineydi. Türkiye'nin en büyük perakendecileri bizlere gelerek bize nitelikli eleman lazım demişti. Biz de bu modelle başladık. İstanbul'daki Bağlarbaşı'ndaki okulumuzda 4 tane sınıf açtık yine İstanbul Kartal'daki Atalay Meslek Lisesi'nde mobilya sektörüne yönelik çalışmamız oldu, burada atölye kurduk. " dedi.

"BİN 200 TANE MODEL OLUŞTU"
Söz konusu modelin ülke genelinde büyüyerek devam ettiğini belirten Kaan, şunları söyledi: "Böylelikle Türkiye genelinde bin 200 tane bir model oluştu.  Ereğli'de de bunun gerçekleşmesini sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Burada yetişen kardeşlerimiz iş sektörlerinde tercih edileceklerdir. Bunu öğrencilerimizin de bilmesi gerekir" 

"ÇALIŞTIRACAK ELEMAN YOK, BULAMIYORUZ"
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da ülkede uzun yıllar yaşanan nitelikli eleman sıkıntısının mesleki liselerle giderilmeye çalışıldığını söyledi.
Çalıştıkları her ortamda, 'çalıştıracak eleman yok, eleman bulamıyoruz' talepleri geldiğine değinen Tutulmaz, "İşsizliğin çok olduğu her hangi bir iş alımı yapıldığında binlerce kişinin de kuyruk oluşturduğunu görüyoruz. Burada bir dengesizlik oluştu. 28 şubat süreci ve sonrasında meslek liselerinin değerinin düşmesi ile ihtiyacı giderme yönünde girişimcilerimiz iş insanlarımız sıkıntı yaşandı. Meslek liselerine yeniden ilginin artmasından memnuniyet duyuyoruz. " ifadelerine yer verdi.
Vali Tutulmaz, MÜSİAD Genel Başkanı Kaan ve Ereğli Şube Başkanı Abdülkadir Çınar'a desteklerinden ötürü plaket verdi.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcılara mağazanın kuruluş süreci ve çalışmalarına yönelik bilgiler verildi.