2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimde Kalite Ödülü Yarışması saha ziyaretlerini gerçekleştirecek ekip Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ı ziyaret etti.

2012-2013 Eğitim ve öğretim yılı Toplam Kalite Yönetimi Yılın Kaliteli Okulu kategorisinde finale kalan Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu ve Yılın Kaliteli Ekibi kategorisinde finale kalan Ormanlı İlkokulu-Ortaokulu’na saha ziyareti gerçekleştirecek ekipte yer alan Strateji Geliştirme Başkanlığı Şube Müdürü Orhan Tan, Kaymakamlık ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamasında, 2012-2013 öğretim yılında İl birincisi olarak okul/kurum kategorisinde 61, ekip kategorisinde 76 olmak üzere toplam 137 okulun Bakanlığın değerlendirici ekibi tarafından takip edildiğini söyledi.

 

ÖDÜLLER ANKARA’DA VERİLECEK
Tan açıklamasında şunları söyledi: “Saha ziyaretleri ödüle esas olan çalışmaların bizzat yerinde görülmesi amacıyla yapılmaktadır. Ödül başvuru raporlarında anlatılanların saha ziyaretinde görülüp incelenmesi sonucunda yapılacak değerlendirme ile raporlara tekrar puan verilecektir. Bu puanlar esas alınarak okul/kurum ve ekip kategorilerinde birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülleri alacaklar belirlenecektir. 2012-2013 eğitim öğretim yılı eğitimde kalite yönetimi ödülleri Ankara’da Haziran ayında düzenlenecek ‘Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları 9.Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni’nde sahiplerini bulacaktır” dedi.

 

“BİZDE ÖDÜLLENDİRDİK”
Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’da, heyetin Ereğli’de bulunan Ormanlı İlkokul ve ortaokulunda, Alaplı’da bulunan Kasımlı İlkokulunda incelemeler yapmak üzere geldiğini hatırlatarak, “Ormanlı İlkokulu ve Ortaokulu Toplam Kalite Yönetimi bakımından Türkiye’de ilk ona girdi. Gerçekten de Türkiye’de ilk ona girmelerinden dolayı Ormanlı İlkokulu ve Ortaokulunda görev alan arkadaşlarımızı, okul müdürlerimizi, öğrenci ve velilerimizi kutluyorum. Ben geldiğim seneden bu yana iki senedir bu okulumuza gidiyoruz, okulumuzun başarısı bizleri gururlandırıyor. Kaymakamlık olarak oradaki arkadaşlarımızı ödüllendirdik umarım emekleri boşa çıkmaz, karşılığını alırlar. Kasımlı İlköğretim Okulumuz da Toplam Kalite yönetimi kapsamında farklı bir kategoride ilk ona girdi. Oraya ziyaretler gerçekleştirdi şimdi puanlandırma yapılacak. Emeği geçen destek sağlayan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca bize en büyük desteği veren Sayın Valimize de bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” sözleri ile konuştu.

 

ZİYARETE KILIÇ DA KATILDI
Ziyarete, Strateji Geliştirme Başkanlığı Şube Müdürü Orhan Tan, Ankara Atatürk Kız Meslek Lisesi Müdürü Nazan Şener, Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü Personeli Hasan Kaya, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç da katıldı.