Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, dün bir basın toplantısı düzenleyerek Zonguldak Merkez-Benzinlik’i kapsayan hat ihalesi ile açıklamalarda bulundu. Belediye Encümen Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, bazı belediye meclis üyeleri de katıldı. Eşref, Zonguldak Merkez-Benzinlik hat ihalesinin katılım olmadığı için gerçekleşemediğini ve ileri tarihe atıldığını belirtti.

Eşref, ihalenin Ağustos ayı ortalarında gerçekleştirmek ve halka hizmet etmek istediklerini belirterek şöyle konuştu;

 

“OTOBÜSLERİMİZ HER SAAT YOLCU TAŞIYACAK”

“Zonguldak kent merkezimizin ulaşım ihtiyacını, yani halkımızın daha rahat ulaşım sağlamasını temin etmek amacıyla Zonguldak’ta bazı adımlar attık. Bunlardan bir tanesi halk otobüslerinin iyileştirilmesiydi ve 19 mahallede, yedekleriyle beraber 18 otobüsle hizmete başladık. Artık halkımız klimalı araçlarla, akıllı kartla yolculuk eder noktasına geldi. Fiyat aynı fiyat, yine halkımızı belediyemizin fiyatıyla taşıyoruz. Firmamızın ve belediyemizin yapmış olduğu ortak uygulama, bu uygulama aynı zamanda emeklilerimizin ve ücretsiz yararlananların da kart almasını sağlamak adına bir dizi çalışmayla sona erdi. Halkımız mahallesine giderken klimalı arabayla gidecek, ama daha ötesi indirimli fiyatlardan da faydalanabilecek. Çünkü iki mahalleyi kapsayan yolculuklarda aktarma sırasında indirimden faydalanacak. Dolayısıyla bu indirim, kişinin iki defa bilet almasını değil, birleşik tarifeyle daha indirimli tarifeden faydalanmasını sağlayacak. Yine emeklimiz de aynı şekilde akıllı kart uygulamasıyla indirimli tarifeden faydalanmış olacak. Bu bizim Zonguldak halkımıza verdiğimiz değerin, ucuz ve kaliteli seyahat etmenin çabasıydı. Belediye Trafik Komisyonumuzla yaptığımız toplantıda hat konusunu görüştük. Artık belediye halk otobüslerimiz her saat yolcu taşıyacak. Minibüsün olmadığı saatlerde otobüs koymakla halkımızın ulaşım ihtiyacını karşılamış olacağız.”

 

“ESNAFIMIZIN BU HATTA KATILMAMA SEBEBİNİ BİLİYORUZ”

“Ayrıca ilave hatlar koyacağız, ilave hatlarla Zonguldak’tan Kadın Doğum Hastanesi’ne çıkacak vatandaşımız, Rat-Rüzgarlı yolunda inmek ve hastaneye yürümek yerine hastanenin önünden inip-binmiş olacak. Bu uygulamalarınız bizim halk otobüsü uygulamalarımız, ikinci husus ise ihalesini yapmaya çalıştığımız, ihaleye katılan olmadığı için gerçekleştiremedik. Zonguldak Merkez Uğur Mumcu Kavşağı, Terminal, Emniyet Müdürlüğü, DemirPark AVM, Hayvanat Bahçesi, Yurtlar ve Benzinlikleri kapsayan bir hat ihalemiz vardı. Bu hattı bundan iki ay evvel Belediye Trafik Komisyonumuz toplantıda aldığımız kararla 10 adet minibüs, hattın bir tanesinin taahhüt bedeli 425 bin+KDV idi. Bu ihalemizi geçen ay ilkini gerçekleştirmek istedik, katılan olmadı. Yine Encümenimizle yaptığımız toplantıda ikinci ihalemizi gerçekleştirdik, buna da katılan olmadı. Bir tedbir almak durumundaydık, bu hat bize lüzumlu, minibüs esnafımızın bu hatta katılmama sebeplerini biliyoruz. Bu hattın güzergahında başlangıç noktası önemli, Zonguldak-Benzinlik arası çalışacak minibüs hattı ‘Nereden başlayacak, nereden çalışacak’ diye düşünülüyor. ‘Kozlu halk otobüsleri ile rekabet edebilecek miyiz?’ bakış açısı vardı. Kapuz minibüsleri ve belediye otobüslerimizin bulunduğu alanın merkezi bölümünde, Dökerel Köprüsü’ne en yakın noktada imkan sağlıyoruz. Kalkış yeri veriyoruz, bu hattımız buradan kalkacak. Yine bu hatla ilgili olarak belediyemizin Trafik Komisyonu bir karar aldı.”

 

“HALKIMIZ KOZLU OTOBÜSLERİNE MAHKUMDU”

“Bu ihale sonuçlanmadığı için bu hattaki minibüs sayısını 10 adetten 6 adede düşürdük. Bir minibüs taahhüt bedelinin 425 bin+KDV olarak kalmak kaydıyla altıya düşürüyoruz. Encümenimiz yeni ihale kararı alarak altı hattı ihale ettiler. Dolayısıyla fiyatı düşürmeden, belediyeyi kayba uğratmadan hat adedini düşürerek yeni bir yöntemle bu hattı ihale ediyoruz. Halk otobüslerinde iyileştirme yaptık ve bu hatta da bahsettiğim Zonguldak Merkez- Benzinlik hattıyla o bölgedeki üniversite öğrenciler, DemirPark AVM müşterileri, emniyet ve terminal müşterileri sadece Kozlu otobüslerine mahkum kalıyorlardı, ama şimdi artık bu hatta kendi minibüslerimizle de hizmet verme şansımız olacak. Encümenimizin bugün aldığı kararla ihalenin Ağustos ayının ortalarında gerçekleşeceğini umuyoruz. Önümüzdeki günlerde bunu ilan edip, Ağustos ayının ortalarında bu hatta Zonguldak’ta hizmet vereceğiz. Amaç halka ucuz ve kaliteli ulaşım hizmeti verebilmek olduğu için bu çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Yine benzeri çalışma olarak da minibüs hatlar arasındaki kargaşayı, gerginliği, haksızlığı önlemek için bir dizi kararlar aldık. Amacımız Zonguldak’taki ulaşımı hem belediyemizin zarar etmemesi, hem de halkımızı memnun etme çabasındayız.”

 

İLK İHALE 6 AĞUSTOS’TA

Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, son olarak da ihale tarihlerini de şu şekilde açıkladı; “İhalenin ilk ilanı 6 Ağustos 2010 tarihinde, ikinci ilanı 11 Ağustos 2010 tarihinde yapılacak. Üçüncü ihalenin ise 19 Ağustos 2010 Perşembe günü yapılması kararı alındı. İlgilenenlerin bu ilanları takip ederek katılmalarını ve bu ihalenin gerçekleşmesini temenni ediyorum. Çünkü çok istiyoruz, ısrarlıyız. Bu ihale mutlaka gerçekleşmeli ve sonuca varmalıyız. Çünkü Zonguldak halkının buna ihtiyacı var.”