Halkbank Zonguldak Şubesi, kalitenin oskarı olarak adlandırılan “Mavi Yıldız” ödülünü aldı. Halkbank Zonguldak Şube Müdürü Metin Koçer, yaptığı konuşmada, ödül törenine katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ederek, “Çok daha güzel işler yapacağız” dedi.

Halkbank Operasyonel İşlemler Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Süleymanoğlu, yaptığı konuşmada, bankalarının yağmurlu havalarda müşterilerine şemsiye açtığını, güneşli havalarda ise müşterilerinden destek beklediğini belirterek, şunları söyledi: “Finans piyasalarının en zor durumda olduğu günlerde bile Bankamız, kârlılık ve verimliliğini koruyarak büyüme hedefinden bir an bile geri adım atmadı. Bu hedef doğrultusunda küçük esnaf ve sanatkârlar ile KOBİ’leri kredilerimizle desteklemeye devam ettik. Tüm bankaların risk iştahlarının azaldığı ve kredi kullandırmaktan imtina ettikleri bir dönemde biz, müşterilerimizin ayağına giderek onların ihtiyaçlarını yerinde tespit ettik. Gerek faaliyetlerine devam edebilmeleri, gerek büyümeleri, gerekse de ekonomiye yeniden kazandırılmaları için elimizden gelen finansal desteği sunduk. Bankamız, müşteri odaklı bu yaklaşımının sonucunda 2009’un ilk çeyreğini hem kârlılığını, hem de kredi miktarını artırarak tamamladı. Bankamız ülke ekonomisine kaynak yaratmada son derece gayretli girişimlerde bulunuyor. Bölgesel kredi destekleri anlamında Sanayi ve Ticaret Odalarımız ile 2008 yılının Kasım ayından bu yana yaptığımız protokoller ile toplam 22 odamızın 25 bin 160 üyesine oda kaynakları ve Bankamız kaynaklarından toplama, 3.5 milyar TL kredi kullandırdık. Ayrıca 2009’da hizmete sunduğumuz Borç Yapılandırma Programı ile takibe intikal etmiş kredi borcu bulunan ticari ve bireysel müşterilerimizin omuzlarındaki yükü kaldırmak ve onları yeniden ekonomiye kazandırmak için önemli bir adım attık. ESKKK’lar aracılığıyla esnaf ve sanatkârlara kullandırdığımız kredilerin faiz oranını yüzde 9’a indirerek Türkiye tarihinde bir ‘ilk’e imza attık. 2009’un ilk üç ayma ait sonuçlarımız, 2008 yılsonunda koyduğumuz hedeflere ulaşmakta zorlanmayacağımızı kanıtladı. 2009’da KOBİ bankacılığındaki liderliğimizi korumaya ve bireysel bankacılıktaki etkinliğimizi artırmaya devam ederek aktif toplamı ve kredi hacminde sektörün üzerinde büyümeyi hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmamız için müşterilerimizle birebir ilişkiye geçerek ihtiyaçlarını tespit eden ve en uygun çözümleri öneren şubelerimize büyük sorumluluk düştüğüne inanıyoruz. Halkbank ailesi olarak imza atacağımız daha büyük başarılarda şubelerimiz en önemli rolü oynayacak. Şubelerimizin motivasyonunu artırmak, hizmet kalitesi ile ön plana çıkan şubelerimizi ödüllendirmek ve diğerlerine örnek göstermek amacıyla ‘Mavi Yıldız Ödülü’ veriyoruz. Halkbank’ın ‘Mavi Yıldız’lı şubeleri arasına giren Zonguldak Şubemize gösterdikleri çabadan dolayı Halkbank ailesi adına çok teşekkür ediyorum. Verdiğimiz ödülün, ilerideki daha büyük başarılarınızın habercisi olduğuna inanıyorum.”

Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref de, esnafın bankası olan Halkbank’ın önemli bir görev üstlendiğini ifade ederek, “Esnafın durumu ve sıkıntıları belli. Zor günlerde Halkbank esnafımıza kucak açıyor. Onların sıkıntılarını gidermek için kaynak sunuyor. Bina olarak da çağdaş mimarisiyle şehrimize renk kattı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.