17 Ekim218  Çarşamba günü Kdz. Ereğli’de bir ilk gerçekleştirildi. Özel Echomar Hastanesi’nin yeni açılan Kalp Damar Cerrahisi ve Anjiyo Ünitesi ‘nde bypass ameliyatı yapıldı. Bu ameliyatla Durmuş Sevim isimli hastanın tıkalı olan dört damarına bypass ameliyatı yaptı ve 4. Gün de taburcu etme hazırlıklarını yaptı.

Hasta taburcu olmadan bir gün önce son kontrollerini yapan Op Dr. Burak Onuk ve Hastanenin Başhekimi Op. Dr. Nevzat Çimenoğlu açıklamalarda bulundu.


SORUNSUZ AMELİYAT

Hastanın kalp krizi geçirerek acil servise geldiğini, yapılan anjiyografide çok damarlı hastalığı tespit edilince de konseyde acil ameliyat kararı aldıklarını söyleyen Prof. Onuk şöyle dedi:

 “Ameliyatı çarpan kalpte yaptık, kalbi durdurmadık. Hasta bir kalp, akciğer makinesine girmedi. Bunun tabi kendine göre avantajları var. Daha fizyolojik bir ortamda bu ameliyatı yaptığımız için hasta daha az etkileniyor. Buna bağlı olarak hastanın kaybedilme ihtimali de azalıyor, bununla beraber diğer hastalıkların oluşma ihtimali de azalıyor. Genel olarak sonuçları daha iyi olabiliyor. Çok damar olduğu zaman bu ameliyatı yapmak biraz daha zor ama burada bu konularda yetkiniz, bunların hepsini yapabiliyoruz. Nitekim hastamıza da 4 damar bypass yaptık. Gayet sorunsuz bir ameliyat geçti. Bir gün yoğun bakımda kaldı, ertesi gün servise çıkarttık, üçüncü günde direnlerini çektik. Zaten ilk gün hemen hastamızı ayağa kaldırdık, yürüttük. Şuan ki durumu da gayet iyi. İnşallah yarın sabah taburcu edeceğiz hastamızı.”

 

HİÇBİR EKSİĞİMİZ YOK

Özel Ereğli Echomar Hastanesi’nde ekip ve ekipman olarak her türlü kalp cerrahisi ameliyatlarını yapmaya yetkin olduklarını belirten Onuk, “Bu ameliyatları yapmak için herhangi bir eksiğimiz yok. Ekibimiz ve ekipmanımız açısından da hiçbir sıkıntımız yok. Anestezist arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim. Çarpan kalpte ameliyat yapmak cerrahi yetenek ile beraber bir onun kadar da anesteziste de çok iş düşürür. Onlar da çok güzel bu işin üstesinden geldiler. Tüm ekibe çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

“DAHA BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR”

Başhekim  Dr. Nevzat Çimenoğlu ise; bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını dile getirirken görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Çok gururluyuz. Bölgenin insanı olarak bölgemizde böyle bir başarıya imza atmak bizi gururlandırdı. Tarihe geçtik. Gerçi biz burada işin mutfak kısmındayız ama sahne önünde Burak hocamız var, Hakan hocamız var, hastamız var. Biz onlara gerekli koşulları sağladık. Aslında memleketimize, bölgemize bu koşulları sağlamış olduk. Çok büyük bir ihtiyaçtı. 112 hastaları götürecek yer arıyordu. Kalp krizi geçiren hastaların en yakın gidebilecek merkezler İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerdeydi. Artık bütün kalp ameliyatlarını burada yaptığımız için bölgemiz insanına çok büyük hizmet etmiş oluyoruz. Sağlık çok önemli. Hastane sahibi ve yönetim kurulu başkanı Alp Demir Zorlu, bu işi yapabilir miyiz diye fikir attığında biz destekledik. Çok uğraştık, Alp bey önümüzü açtı biz de tüm ekibimizle peşinden gittik. Kolay bir şey değil. Türkiye’de ilçe olarak çok az yerde vardır kalp damar cerrahisi olan merkez. O da tahmin ediyorum çok büyük ilçelerde vardır. Ereğli’de kalp-damar cerrahisi merkezi açılması çok büyük bir olay. Biz bunun için yaklaşık bir buçuk sene uğraştık. Ereğli’ye çok artı bir değer kazandırdığımızı düşünüyorum. Son yıllarda Ereğli’de yatırım anlamında en büyük yatırımı biz yapmış olduk. Mutluyuz, gururluyuz. Daha güzel şeyler de yapacağız, hedeflerimiz büyük.”

Bypass ameliyatı olan hasta Durmuş Sevim’in hastane yönetimine teşekkür ettiği açıklandı. Sevim’in  şuan için genel sağlık durumunun iyi olduğu  21 Ekim 2018  Pazar günü taburcu edileceği öğrenildi.