KORAY BÜYÜKYILDIRIM'IN CENAZESİ 29 AĞUSTOS PAZARTESİ GÜNÜ BOZHANE CAMİSİ'NE GETİRİLİP, 
BURADA KILINACAK İKİNDİ/CENAZE NAMAZININ ARDINDAN  KORUBAŞI MAHALLESİ'NDE TOPRAĞA VERİLECEK. 


 Kdz.Ereğli’de kaybolmaya yüz tutan ‘sedef kakma’ sanatını ayakta tutmak için çırpınan Ereğli Kent Konseyi Yöneticisi, bir dönem Türk Kızılayı Ereğli Şube Yönetiminde de görev alan devlet sanatçısı Koral Büyükyıldırım, evinde akşam saatlerinde geçirdiği kalp krizin ardından kaldırıldığı özel hastanede yaşamını yitirdi.

 

Acı haberi alan yakınları ve sevenleri özel hastane önünde yoğunluk oluşturdu. Büyükyıldırım'ın cenazesi bugün Bozhane camisinde kılınacak ikindi namazının ardından Korubaşı Mahallesi'nde toprağa verilecek.


ÖNDER GAZETESİ AİLESİ olarak Büyükyıldırım’a Allah’tan rahmet, kederli ailesi, dost ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

 

 

 

KORAY BÜYÜKYILDIRIM KİMDİR?

 

1956 yılında Karabük’te doğdu. 2006 yılında Kdz. Ereğli’de emekli olana kadar SSK’da Sigorta Şefi olarak çalıştı. Gençliğinde Ereğli’de dere midyelerinden Sedef Kakma yapan ustalardan bu sanatı öğrendi ve bu kaybolan mesleğe emekli olunca yoğunluk verdi.

2016 yılında halk arasında Devlet Sanatçısı denilen “Kültür Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı” ünvanını aldı.

Geçmiş dönemde açmış olduğu sergilerle eserlerini insanlara ulaştıran Büyükyıldırım, halen Cumhuriyet Halk evlerinde “Ahşap Şekillendirmesi” kursu vermekte idi.