Gazeteci Ali Suat Eser, sonsuz yolculuğuna Karadeniz Ereğli’de uğurlandı.

 

Zonguldak basını değerli bir kalemini daha yitirdi. Çeşitli yaygın ve yerel gazetelerin ardından 1989 yılında babasının kurucusu olduğu Gündem Gazetesi’nin başına geçen Ali Suat Eser (62) sağlık nedeniyle koptuğu gazeteciliğin ardından yaşamını sürdürmeye başladığı Antalya’ya yerleşmişti. A. Suat Eser 26 Şubat 2018 gününün ilk saatinde geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşama veda etmiş ve cenazesi 27 Şubat günü Kdz. Ereğli’ye getirilmişti. A. Suat Eser, aynı gün Kdz. Ereğli Bozhane Camisi’nde kılınan öğle/cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.



Eser’in cenazesi yakın dostları ve ailesi tarafından morgdan alınarak bir dönem başkanlık görevini sürdürdüğü Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği’nin  önüne getirildi. Burada kardeşi Yücel Eser, “en iyi arkadaşı” diye konuşmasını istediği Eyüp Bektaş, O’nun mektepli bir gazeteci olarak meslek ilkelerine olan bağlılığını vurguladı. Daha sonra Derneğin başkanı İ. Necati Günay, A. Suat Eser’in meslek yaşamından kesitler sundu.



Bozhane Camisi’ndeki cenaze törenine, Antalya A.A'dan emekli gazeteci Fikri Cinokur,  Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Sertan Ocakçı, İYİ Parti Ereğli ilçe Başkanı Asım Tazegül ile Alaplı ilçe Başkanı Emrullah Erdoğan, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Esnaf Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Kdz. Ereğlililer Derneği Başkanı Bilgin Güven, Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim kurulu Üyesi ve Olay67 Haber Portalı Sahibi İsmet Yazıcıoğlu, GMİS eski Genel Başkan Yardımcısı Rahmi Yaman, Kandillililer Derneği eski Başkanı Orhan Akçakese, bazı basın organlarının temsilcileri ve başkanları, bazı sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, ailesi, yakınları ve meslektaşları katıldı.



Evli ve iki çocuk babası Ali Suat Eser, Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

 Fikri Cinokur da, Antalya'dan gelerek cenaze törenine katıldı.