Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde “Kalp Sağlığı Alanındaki Yenilikler ve Son Teknolojik Gelişmeler” konulu seminer verilecek.
Zonguldak TSO öncülüğünde 27 Ocak 2011 Perşembe günü Özel TOBB ETÜ Hastanesi Kalp-Damar Cerrahisi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Tayfun Aybek'ın konuşmacı olarak katılacağı “Kalp Sağlığı Alanındaki Yenilikler ve Son Teknolojik Gelişmeler” ve Diyetisyen Esra Örün tarafından “Sağlıklı Beslenme” konularında TSO'da eğitim semineri verilecek. Özel TOBB ETÜ Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, “Öncelikli misyonu tıp dünyasındaki değişim ve gelişmelere hızla adapte olarak ülkemizin sağlık sektörünün kalkınma sürecine katkıda bulunmak, bu hizmetlerin geniş kesimlere yayılmasını sağlamak amacıyla hizmet veren Özel TOBB ETÜ Hastanesi bu misyonu doğrultusunda kardeş kuruluşları sanayi ve ticaret odalarıyla her türlü işbirliği yapmaya, seminer ve konferanslarla gerek üyelerimizi gerekse de o bölgede ki insanlarımızın bilgilendirilmesi için her türlü katkı ve  işbirliği yapmaya hazırdır. Bu misyonu doğrultusunda 27.01.2011 tarihinde Zonguldak Sanayi ve Ticaret Odası önderliğinde Doç. Dr. Tayfun Aybek tarafından 'Kalp Sağlığı Alanındaki Yenilikler ve Son Teknolojik Gelişmeler' konulu  eğitim semineri ve Beslenme ve Diyet Uzmanımız tarafından 'Sağlıklı Beslenme' konulu eğitim semineri düzenlenecektir. Seminerimize Sanayi ve Ticaret Odası yöneticileri ve üyeleri, hastane yöneticileri, doktorlar, gazeteciler, şehrin önde gelenleri olmak üzere tüm halkımız davetlidir. Seminerimiz halka açıktır” denildi.
DOÇ. DR. TAYFUN
AYBEK KİMDİR?
Özel TOBB ETÜ Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tayfun Aybek, 1967 yılında Eskişehir'de doğdu. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1990 yılında Almanya'da uzmanlık eğitimine başlayan Aybek, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitimini Johann Wofgang Goethe Üniversite'sinde tamamladı. Bu tarihten itibaren Almanya'nın en önde gelen akademik tıp merkezlerinden Johann Wofgang Goethe Üniversite'sinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Aynı üniversitede 2002 yılında doçentlik ve 2005 yılında Şeref Profesörlüğü unvanını alan Aybek, 2008 yılı sonundan itibaren Ankara'da Özel TOBB ETÜ Hastanesi'nde (eski adı ile Mesa Hastanesi) çalışmaya başladı. Ülkeye dönmesine rağmen Johann Wofgang Goethe Üniversitesi'nde Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünde öğretim görevini sürdürmektedir.
Yaklaşık 30 adet kitapta bölüm yazarlığı yapmış olan Aybek, yüzlerce uluslararası bilimsel yayını olmakla birlikte, Avrupa ve Türkiye'de birçok bilim dergisinin editörler kurulunda yer almaktadır. Kalp Cerrahisi alanında dünyada birçok ilke imza atan Dr. Tayfun Aybek, robotla göğüs kafesi açılmadan kalp ameliyatı yapan ilk Türk doktor olması sıfatıyla da tanınmaktadır. Kendine has teknik ve uygulamalarıyla “Altın Neşter” diye anılan Aybek, kalbin çalışması esnasında yapılan kalp ameliyatı (çalışan kalpte Bypass), uyanık hastada Bypass (Hastaya narkoz verilmeden yapılan Bypass), 3-5 santimetre arası küçük yara ile yapılan Bypass ameliyatları ile dünyada ve Türkiye'de oldukça tanınmaktadır.
Böyle uluslararası üne sahip Dr. Tayfun Aybek'in ameliyatlarını izlemek üzere dünyanın birçok ülkesinden doktorlar gelmekte ve ameliyat tekniklerini kendi ülkelerinde uygulamaya başlamaktadırlar.