Eğitim İş Kdz. Ereğli Temsilciliği Mali Sekreter Murat Dilmaçünal, “Cumhuriyet ve demokrasi mücadelesiyle ucunu sivrilttiği keskin kalemi, 24 Ocak 1993’te uğradığı suikastta kırıldı Uğur Mumcu’nun. Bugün aramızdan ayrılışının 21. yıldönümünde, onu derin bir özlem ve saygıyla anıyoruz” diyen açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Ülkemizin ve Türk basınının en büyük değerlerinden biri olan Mumcu, mafya ve siyaset ilişkisine, teröre, yolsuzluğa, kökten dinci akımlara karşı, somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle önder bir gazeteci olmuştur.

O’nun aydınlığının karanlıklarını ışıtmasından korkan şer odakları onun bedenini ortadan kaldırarak fikirlerini de yok edeceklerini sandılar.

Emperyalizmin ve işbirlikçilerinin maskelerini düşüren Uğur Mumcu'nun, terör üzerine yaptığı araştırmalar, yazdığı makaleler neden katledildiğini çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Artık şu çok iyi anlaşılmıştır ki,  ister dinsel, ister etnik olsun her türlü terörün arkasında emperyalizm ve işbirlikçileri vardır. Bugün hala Uğur Mumcu'nun katledilmesinin üzerindeki sis perdesinin bilinçli olarak aralanmamasını bu çerçevede değerlendirmek gerekir.

12 Mart faşizminin ''Sakıncalı Piyadesi'' Uğur Mumcu’nun özelleştirmeler ile ekonomik kaynaklarımızın peşkeş çekilmeye başlandığı, etnik ve dinsel kimliklerin ''demokratikleşme'' adı altında ortaya atıldığı bir süreçte katledilmesi sıradan bir terör saldırısı olamaz.

Kalemlerin açık artırmaya çıkarıldığı, ısmarlama yazıların yazıldığı, tek merkezden hazırlanan haberler ile halkın haber alma özgürlüğünün yok edildiği günümüzde, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Muammer Aksoy gibi aydınlarımızın değeri daha iyi anlaşılmaktadır.

Uğur Mumcu’nun söylediği gibi, “Geçmişin bunca kan ve gözyaşından geleceğe kin tohumları değil, barış ve özgürlük çiçekleri ulaşsın istiyoruz”. Bu cinayetler aydınlatılmadığı sürece Türkiye bu karanlığı yaşamaya ve demokrasimiz yaralı kalmaya devam edecektir.

Emperyalizmin “Ilımlı İslam” ve “etnik ayrılıkçı terör” planlarıyla Türkiye Cumhuriyeti’ni tasfiye etmek istediği, yolsuzlukların ve devlet içindeki kirli ilişkilerin ayyuka çıktığı bir dönemde; cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin korkusuz savunucusu, kalpaksız Kuvayı Milliyeci Uğur Mumcu’yu, katledilişinin 21. yılında saygıyla anıyoruz.”