Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına konan C-4 tipi plastik bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek yaşamını yitirdi. Suikastınhemen ardından olay yerinde inceleme yapan uzmanların hiçbir delil bulamadığı, patlamayla etrafa dağılan ve cımbızla toplanması gereken delillerin ise süpürgeyle süpürüldüğü iddia edilmiştir.
İslami Hareket, İBDA-C, Hizbullah gibi örgütlerin cinayetini üstlendiği Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu katledilişinin 23. Yılında törenlenle anılacak.
24 Ocak 1993 Pazar ve karlı bir kış günü evinin önündeki aracına konulan C-4 tipi plastik bombanın patlaması sonucunda suikast sonucu katledilen Mumcu için Zonguldak’ta Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından tören düzenlenecek.

Kdz. Ereğli’de de Atatürkçü Düşünce Derneği’nin öncülüğünde biraraya gelecek olan sivil toplum örgütleri Atatürk Anıtı önünde saat 13.00 de saygı duruşunda bulunacaklar. Burada Mumcu’nun gazeteciliği, yazarlığı ve Kalpaksız Kuvayı Milliyeciliğinden örnekler verilecek.

Mumcu’yu sonsuzluğa uğurlarken, sadece Ankara’nın dağı taşı değil, Türkiye’nin her yeri “Ankara’nın Taşına Bak” türküsü ile inlerken, tüm illerde, ilçelerde ve hatta beldelerde yapılan yürüyüşlerle bu katliam protesto edildi.

Ankara'nın taşına bak
Gözlerimin yaşına bak
Biz düşmanı esir ettik
Şu feleğin işine bak
Pek şanlıyız

Ankara'nın taştır yolu
Her tarafı asker dolu
Artık yetiş Kemal Paşa
Kan ağlıyor Anadolu
Pek şanlıyız

Ankara'da şanlı ordu
Her tarafa çadır kurdu
Türk ordusu karşısında
Zalim düşman kaçıyordu

Ankara'dan uçan kuşlar
Aydın yaylasında kışlar
Düşman bize teslim oldu
Kolu nişanlı çavuşlar
Pek şanlıyız


Ve şimdi, her 24 Ocak’ta bu türküyü söyleyerek,Mumcu’nun şahsında tüm Kuvayı Milliye’cilere olan sonsuz bağlılığımızı ifade ediyoruz.

Bir Pazar Sabahıydı Ankara Kar Altında
Zemheri Ayazıydı Yaz Güneşi Koynunda
Ucuz Can Pazarıydı Kalemim Düştü Kana
Zalımlar Pusudaydı Bedenim Paramparça
Ucuz Can Pazarıydı Kalemim Düştü Kana

Uğurlar Olsun Uğurlar Olsun
Hüzünlü Bulutlar Yoldaşın Olsun
Bir Keskin Kalem Bir Kırık Gözlük
Yürekli Yiğitlere Hatıran Olsun

Çevirdim Anahtarı Apansız Bir Ölüme
Şarapnel Parçaları Saplandı Ciğerime
Ucuz Can Pazarıydı Kan Doldu Gözlerime
İsimsiz Korkuları Katmadım Yüreğime
Bembeyaz Doğruları Yaşadım Ölümüne

Uğurlar Olsun Uğurlar Olsun
Hüzünlü Bulutlar Yoldaşın Olsun
Bir Keskin Kalem Bir Kırık Gözlük
Yürekli Yiğitlere Hatıran Olsun


NOT. Haberde kullandığımız fotoğraf, Mumcu katledildikten 3 gün sonra 27 Ocak 1993 Çarşamba günü saat 12.30’da Kdz. Ereğli’de yapılan yürüyüşten çekilmiştir. Dönemin Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Ruhi Cöbekoğlu,  Gazeteci Nihat Can, Kandiilli Belediye Başkanı Mehmet İpekçi, Av. Yıldırım Perçinel, İhsan Efe, Habip Kiriş gibi önemli isimler en önde yürümüştü. Mumcu'nun  fotoğrafını da en önde gazetemiz muhabirlerinden Eyüp Bektaş taşımıştı.