Kandilli'de arsa ve arazi metrekare birim fiyatlarının oldukça yüksek olması vatandaşın elini kolunu bağladı. 5 Mahalle Muhtarı, Maliye Bakanlığına imzalı dilekçe göndererek mağduriyetlerin giderilmesini ve fiyatların yeniden tespit edilmesini talep etti.

Kandilli'nin hemen yanında bulunan Gökçeler Belediyesi'nde en yüksek arsa ve arazi metrekare birim fiyatları 3.50-4.50, Ereğli merkeze 3 dakika mesafedeki Gülüç Belediyesi'nde birim fiyatları 12 ile 30 arasında yer alırken Kandilli Beldesi'nde bu rakamlar 32 ila 45 TL arasında değişiyor.

DEVREYE
MUHTARLAR GİRDİ

Kandilli'de bulunan 5 mahalle muhtarı da vatandaşların yaşadıkları mağduriyete çözüm bulunması için girişim başlattı. Uzun Mehmet Mahallesi Muhtarı Osman Şanlıoğlu, Geyikbeli Mahallesi Muhtarı Tahsin Aslan, Merkez Mahallesi Muhtarı Dursun Tokgöz, Şehitlik Mahallesi Muhtarı Hamdi Kalyoncu ve Yeni Mahalle Muhtarı Hakkı Yağmuroğlu, Maliye Bakanlığı'na gönderdikleri imzalı dilekçe ile yeniden bir fiyat belirlenmesi istendi. Gönderilen dilekçede şu ifadeler yer alıyor: İlçemiz Kandilli Belediyesinde arsa ve arazi metrekare birim fiyatları çok yüksektir, rayiç bedeli oldukça üzerindedir. Özellikle Uzun Mehmet Yayla Mahallesi ve Yeni Mahalle'de birim fiyatları 45 TL'yi bulmaktadır. Bu fiyatlar ile vatandaşların 19.04.2012 tarih ve 6292 sayılı orman köylülerinin kalkınmalarının desteklenmesi ve hazine adına orman dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ile hazineye ait tarım arazilerini satışı hakkında kanuna halk arasında 2B yasası olarak da bilinen kanuna istinaden alım gücü bulunmamaktadır. Takdir edilen değerlerin imar parsellerine dönüşmüş olan imar değerlerin rayiç değeridir. Kaldı ki 2B parselleri imar parseline dönüşmemiş tarım arazisi nitelikli taşınmazlardır. Bunların ise belediye rayiç değerleri 1.30 TL ile 1.79 TL arasında değişmektedir. Belde halkının mağdur olmaması için kamu menfaatleri de gözetilerek başvuru süresi içinde gerekli inceleme araştırmanın tekrardan yapılarak yeni bir fiyat belirleme hususunda gereğinin yapılmasını arz ederiz.

İŞTE O UÇUK RAKAMLAR
Geyikbeli Mahallesi'ndeki Başaran Caddesi 16, Behsat Atalar Sokak 32, Karaman Sokak 16, Kiraz Sokak 16, Osman İpekçi Caddesi 20.50, Merkez Mahallesi'ndeki Akay, Behsat Atalar Sokak, Bozlar Sokak, Ereğli Caddesi, Hastane Caddesi, İpşiroğlu Sokak, Veysel Hamsi Sokak 32 TL, Şehitlik Mahallesi'nde Başaran Caddesi 16, Çamlı Sokak 18.50, Kalyoncu, Osman İpekçi Caddesi, Subay Tepe Sokak ve Yılmazlar Sokak 20.50, Uzunmehmet Yayla Mahallesi'nde Atatürk Bulvarı, Şehit Metin Göksal Sokak, Şehit Ömer İnce Sokak, Gürcan Küme Evleri, Madenci Sokak 39.50, Ereğli Caddesi 32, Subay Tepe Sokak 19.50, Yeni Mahalle'de Ereğli Caddesi 32, Fuat Üçüncü Caddesi, Karaelmas Sokak, Korkmazlar Küme Evleri 26, Neyrendere Mevkisi 18.50, Şehit Metin Göksal Sokak 39.50.

VATANDAŞ İSYANDA
Konuyu yakından takip eden AKP'den de geçtiğimiz dönem belediye başkanlığına aday adayı olan Mustafa Güldalı da vatandaşın mağduriyetinin giderilmesini istedi.
Güldalı, Kandilli Beldesi'nin ekonomik durumu ortada hemen yanı başımızdaki Gökçeler Belediyesi'ndeki fiyatlar ortada yine Ereğli merkeze çok yakın olan Gülüç Belediyesi'nde dahi bu rakamlar yok.
Bunu tespit ederken neler dikkate alınarak yapılmış anlamış değiliz. Bu konunun takipçisiyiz ve sorunun çözümü için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya da hazırız sözleri ile konuştu.