Karadeniz'de, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu iş birliğiyle 6 ilde kamp ve karavan alanları tespiti için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Kastamonu, Çankırı, Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük'te, kamp ve karavan alanlarının belirlenmesi için 9 Ağustos'ta başlanan çalışmalar kapsamında heyet Kdz.Ereğli'de Kireçlik sahilinde incelemelerde bulundu.

Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Leyla Özdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye'de kamp ve karavan alanlarının sayısını arttırmak için çalışma sürdürdüklerini söyledi.

Türkiye'de yeni yerleri tespit etme gayretinde olduklarını anlatan Özdağ, "Deniz, kum ve güneşten uzaklaşarak doğada, yaylalarda ve tarihi değerlerin içerisinde olalım diyoruz. Geldiğimiz Kireçlik sahilinde deniz, sahil, şelale, yeşillik, dağ her şey mevcut. Kalkınma Ajansı bu incelemelerin ardından bir rapor çıkartacak ve biz de çıkartılan bu raporun takipçisi olacağız." dedi.

Özdağ, kamp ve karavan turizmin bölgedeki esnafa da faydası olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Bilindiği gibi otel konsepti tamamen kitle turizmidir. Kamp ve karavan turizmi ise kitle turizmi dışındadır, esnafa da faydası vardır. Karavan yaşamı minimal bir yaşamdır. Pandemi süreci buna ivme kazandırdı mı dersek, belki herkes kendini korumak için açıkça bir seçenek olarak gördüler. Bu yaşam kalitesini içlerine sindirerek hayatlarına da devam edeceklerdir. Karavan bir yaşam şeklidir."

BAKKA'da uzman olarak çalışan Irmak Şarkir de Çankırı'dan başlayan sürecin Kastamonu, Sinop, Bartın, Karabük ve Zonguldak bölgesine kadar uzandığını anlatarak, "Kamp ve karavan alanlarının tespiti yapılıyor. Birlikte yürütülen bir proje. Muhtemelen kamp ve karavan alanları nereler olabilir, alt yapı eksiklikleri nasıl giderilebilir, bazı yerlerde direk Milli Parklar Genel Müdürlüğü, belediyeler, özel işletmecilerle temaslar kurarak buraların nasıl iyileştirebilirliği konusunda bir rapor hazırlanacak. Daha sonra da buralara ne tür yatırımlar yapılabilir bunlara bakılacak." dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş'ın yanı sıra köy muhtarları da incelemelere eşlik etti.