Mithatpaşa Tüneli veya aynı güzergâhta başka bir tünelin hayata geçmesi amacıyla Zonguldak Platformu tarafından başlatılan imza kampanyası ilgi artarak devam etti. Mithatpaşa veya Ekmekçi Tünelinin hayata geçmesi durumunda bundan en çok yararlanacak noktalardan biri olan Kilimli Beldesi'de kampanyaya yakın ilgi gösterdi.
Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir ile Ak Parti Kilimli Belde Başkanı Yılmaz Kaldırım'da imza kampanyasına katkı vererek güç kattılar.
İmza kampanyasına dün katılanlar arasında farklı yaş grupları ve mesleklerden çok sayıda vatandaş vardı.
Kampanyaya Zonguldak'ın 19 mahalle muhtarı ile Kozlu ve Kilimli beldelerinin muhtarları toplu katılım sağlayarak kampanyanın amacına ulaşmasını istediklerini belirttiler.
İmza standında görev alan sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri ile bazı mahalle muhtarları imza standında gönüllü olarak görev yaparken Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas eline aldığı fotoğraf makinesi ile uzun süre fotoğraf çekti.Birçok vatandaş tünel konusunda bilgilendirilirken 40 yıldır kâğıt üzerinde kalmasından dolayı tepkilerini dile getirdiler.

DAHA FAZLA KATILIM BEKLENİYOR
Zonguldak Platformu Mithatpaşa Tüneli'nin kamuoyunun ortak beklentisi olduğunu belirterek daha fazla destek çağrısında bulundu. Kampanyanın dördüncü gününde 10 bin sınırına yaklaşıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi;
 "Zonguldak Platformu 100 sivil toplum örgütünün bir araya gelmesi ile 2 yıl önce oluşturulmuş ve platform içinde 17 kişilik bir çalışma grubu oluşturulmuştur. Zonguldak'ın güncel sorunlarına müşterek çözümler bulunması amacıyla yapılan çalışmaların ilki Mithatpaşa -Kapuz bağlık arasında ki 40 yıllık Mithatpaşa Tüneli veya Asma - Kilimli arasında bir dönem TTK tarafından gıda nakliyatında kullanılan Ekmekçi Tüneli'nin hayata geçmesi için olmuştur. Zonguldak Platformu tarafından başlatılan imza kampanyasına destek veren duyarlı vatandaşlara ve siyasi ve mesleki örgütlere teşekkür ediyoruz. İlk dört günde ulaşılan imza sayısı 10 bine yaklaşmıştır.
Zonguldak'ı yaşanılmaz hale getiren trafik sorunun çözümü ve kamyonların şehir içinden geçmesini tamamen sona erdirerek birkaç dakika da Kilimli'ye ulaştıracak tünel düşüncesinin Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nce daha detaylı incelenip en doğru çözüme kısa zamanda ulaşılması için çabamız sürecek.
Bu amaçla başlattığımız imza kampanyasına daha fazla destek verilmesi Zonguldak'ın elini güçlendirecektir. Kamuoyunun bu düşünceden yola çıkarak kampanyaya daha fazla sahip çıkmasını bekliyor imza atmayan herkesi Karaelmas Vergi Dairesi önündeki standımıza bekliyoruz."