Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, 2012 yılının Aralık ayında başlayan Akülü Tekerlekli Sandalye Kampanyasının devam ettiğini belirterek, kampanyaya destek çağrısında bulundu.
Son zamanlarda akülü sandalye talebinin arttığını, ancak akülü sandalyenin SGK tarafından verilmediğini belirterek Başkan Şirin, şunları söyledi:

HALKIMIZIN DESTEK
VERMESİNİ BEKLİYORUZ

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi olarak ilimizde bulunan akülü sandalyeye ihtiyacı olan ve alamayan engelliler için başlattığımız kampanyamız devam etmektedir.  Kampanyası, 29 Mayıs 2013 tarihinde son erecektir. İlimizde ilk defe düzenlenen bu anlamlı kampanyamıza halkımızın imkânları nekbetinde destek vermesini bekliyoruz. Bilindiği gibi Dermeğimiz, ilimizde bu güne kadar 3 bin adet tekerlekli sandalye dağıttı. Son zamanlarda akülü sandalye talebinin çoğalması nedeni ile ve akülü sandalyenin SGK tarafından verilmemesi bu talebi yoğunlaştırmıştır. Talep edilen akülü sandalyelerin fiyatları 2 bin 500 TL'den başlıyor. Dernek olarak bunu temin etme imkânımızın olmaması bu kampanyayı başlatmamıza neden olmuştur. Kampanya sonucunda ne kadar fazla gelir elde edilirse, engelli kardeşlerimizin talepleri o kadar fazla karşılanacaktır. Vatandaşlarımıza sesleniyoruz, Valilik makamının oluru ile yasal olarak başlattığımız bu kampanya geliri, kesinlikle Valilik gözetiminde akülü sandalye alımında kullanılacaktır. Engelli kardeşlerimize destek olmak isteyen vatandaşlarımızın imkânları nispetinde kapmaya hesabımıza katkı vermelerini bekliyoruz. Hedefimiz 100 bin TL olmasına rağmen, kampanyamıza istenilen ilgi gösterilmemesi bizleri umutsuzlandırıyor. Bugüne kadar kampanya hesabımıza, ne yazık ki, sadece 600 TL yatırılmıştır. Yönetim Kurulu olarak, ilimizde bulunan ihtiyaç sahibi engelliler için düzenlediğimiz bu çok anlamlı akülü sandalye kampanyamıza başta işadamlarımız, kamu ve özel kuruluşlarımız ile halkımızın destek vermesini canı gönülden bekliyoruz.