Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) tarafından battaniye ve kışlık giysi, ayakkabı, çocuk maması gibi temel ihtiyaç malzemelerini kapsayan ve üniversitenin tüm birimlerinde yürütülecek yeni bir yardım kampanyası başlatıldı. Geçtiğimiz günlerde de benzer bir kampanya düzenlenerek yardımlar Van'a ulaştırılmıştı.
ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 23 Ekim 2011 tarihinde Van'da meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremin ve ardından meydana gelen diğer depremlerin tüm ülkeyi ve halkı derinden yaraladığını söyledi. Özer, Yardım kampanyaları açısından bakıldığında, gerek uluslar arası gerekse ulusal boyutta bir yardım seferberliği başlatılmış ve bu felaket ülkenin hamiyetperver vatandaşları için başarılı bir kardeşlik sınaması olmuştur.
Birlik ve beraberliğimizi bir kez daha tüm dünyaya ispat edercesine herkese örnek olacak şekilde deprem felaketinin yaraları halkımız ve devletimiz tarafından hızla sarılmaya çalışılmış, bu kapsamda üniversitemiz de bu duruma kayıtsız kalmamış ve geçtiğimiz günlerde benzer bir yardım kampanyası düzenlenerek toplanan yardımlar bölgeye gönderilmiştir. Yaşanan acılar milli birlik ve beraberliğin, yasta ve mutlulukta yekvücut olmanın, kısacası millet olmanın şuuru ve gücüyle paylaşılarak hafifletilmiş olsa da özellikle yardım kampanyalarının yavaş yavaş azaldığı gözlenmektedir. Özellikle kış şartlarının daha da belirginleştiği şu günlerde evsiz kalan binlerce insanın yaşadığı acı etkisini daha fazla hissettirmektedir. Başkalarının dertleriyle dertlenmek, başkalarının iniltilerine kulak vermek, ıstıraplarını dindirmek çabası insan olmanın gereğidir. Aksi ise insanlık damarının kuruduğuna delalettir. Devam eden artçı depremler ile birlikte neredeyse kullanılacak binanın bulunamadığı Van ilinde ailelerini kaybeden kadın, çocuk, yaşlı ve birçok insan maalesef sokaklarda ve çadırlarda yaşamaya mecbur kalmışlardır.
Ölümlerin, ayrılıkların, soğuk havanın üşüttüğü yürekleri bir nebze de olsa ısıtmak; bölgeye kar taneleri yerine iyilik yağdırmak; acıyı yok etmek mümkün olmasa da acıya yaslanmış binlerce, milyonlarca omuzla acıyı hafifletmek için bu günlerde yeni ve daha etkili bir yardım kampanyası ihtiyacı hâsıl olmuştur.
Bu nedenle başta battaniye ve her türden kışlık giysi, ayakkabı, çocuk maması ve benzeri temel ihtiyaçları kapsayacak şekilde istisnasız olarak üniversitemizin tüm birimlerinde yürütülecek yeni bir yardım kampanyası planlanmıştır. 'Van Üşümesin' ismi ile planlanan yardım kampanyasına benzer olaylarda duyarlılıklarını ve hassasiyetlerini geçmiş yıllarda defalarca ispatlamış olan çok değerli akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin büyük ölçüde katılacağını umut etmekteyim.
Toplanacak yardımların bir kısmı kargo ile bir kısmı ise bizzat üniversitemiz personel ve öğrencilerinin katılımı ile bölgeye ulaştırılacaktır. Kampanyaya büyük bir duyarlılıkla destek vereceğine inandığım tüm çalışma arkadaşlarıma ve öğrencilerimize şimdiden teşekkür ederim dedi.