Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği’nin (TAP) Zonguldak’taki beş belediye ile işbirliği yaparak düzenlediği ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyasında, Alaplı’dan iki okul birinciliği ve ikinciliği kazanırken,  5 okul da, ilk 10 arasında yer aldı. Kampanyada birinci olan Çatak İlköğretim Okulu masa tenisi takımı, TOKİ Okçular İlköğretim Okulu da satranç takımı ile ödüllendirildi.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, kampanyada ikinciliği elde eden TOKİ Okçular İlköğretim Okulu’na, satranç takımı ödülünü teslim etti. Satranç takımı eğitim tahtasından, öğrencilere ilk eğitimi veren Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, tüm öğrencilere satranç öğrenmelerini tavsiye etti.
Kampanya ile ilgili olarak öğrencilere bilgiler veren Çimenoğlu şöyle dedi:“Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Zonguldak, Alaplı, Kdz. Ereğli ve Devrek belediyeleri ile bir protokol yaptı. Yapılan bu protokolün anmacı, 2011 yılları arasında okulları kapsayan atık pil toplama kampanyasıydı. Biz Alaplı Belediyesi olarak, geçtiğimiz aylarda TAP uzmanlarının katılımıyla konferanslar da verdik. Okullarda pil toplama kampanyası başlattık ve bu kampanyayı halkımıza ve öğrencilerimize duyurduk.  Kampanyaya, Zonguldak, Kdz. Ereğli, Devrek ve Alaplı’dan 47 okul katıldı. Bu 47 okuldan bin 128 kilogram atık pil toplandı ve 29 bin 972 öğrenci de kampanyaya katıldı. Toplanan bin 128 kilogram atık pilin 457 kilogramı Alaplı ilçemizden toplandı. Kampanyanın sonuçları da geçtiğimiz günlerde açıklandı ve Alaplı ilçemizden 5 okul ilk 10 arasına girdi. Bu okullarımız; Kasımlı İlköğretim Okulu, Kılçak İlköğretim Okulu, Aşağıdağ İlköğretim Okulu, TOKİ Okçular İlköğretim Okulu ve Çatak İlköğretim Okulu. Bütün bu okullarımızın öğrencilerini, öğretmenlerini ve velilerini, duyarlılıklarından dolayı öncelikle tebrik ediyorum. Bizi daha da mutlu eden; yarışmanın birincisi ve ikincisinin Alaplı ilçemizden çıkmasıdır. Zonguldak genelinde kampanyanın birincisi, Çatak İlköğretim Okulu, ikincisi de; TOKİ Okçular İlköğretim Okulu oldu. Ben bu iki okulumuzun müdürlerini, öğretmenlerini, öğrencilerini ve velilerini ayrıca tebrik ediyorum. Bu kampanyayı Belediyelerimiz işbirliğiyle düzenleyen TAP’ın dereceye giren okullara ödülleri vardı. Birinci olan okula, masa tenisi, ikinci olan okula satranç takımı hediye ettiler. İkinci olan TOKİ Okçular İlköğretim Okulu’nun eğitim tahtası ile birlikte satranç takımı hediyesini bugün okulumuza teslim ettik. Önümüzdeki günlerde de, birinci olan Çatak İlköğretim Okulu’nun masa tenisi takımı hediyesini teslim edeceğiz” dedi.