Zonguldak Platformu Çalışma Grubu’nun Mithatpaşa Tüneli'nin yapılması için başlattığı “1100 Metrelik Tünel İçin 1100 Metrelik İmza Kampanyası” sona erdi.

Zonguldak Platformu Çalışma Grubu üyeleri, Devrek Gökçebey Derneği’nde basın toplantısı düzenledi.

Platform Çalışma Grubu Sözcüsü Osman Sav, şunları söyledi:

“TRAFİK GÜNLÜK YAŞAM FELÇ EDİYOR”

“Kentimiz günlük yaşamı felç eden, şehrin merkezinde korkunç bir karmaşa oluşturan trafik faciasına son vermek üzere acilen Mithatpaşa Tüneli'nin yapımına başlatmış olduğumuz imza kampanyasını sona erdi. Amacımız; Zonguldak'ta şehir içi trafiğini, dolayısı ile hayatı normale döndürecek olan Mithatpaşa Tüneli'nin ve beraberinde Sapça Tüneli’nin yapımı için, yetkilileri göreve davet etmekti.”

“Zonguldak kent merkezinde, Kilimi ve Çatalağzı beldelerimizde düzenlenen imza kampanyalarında gösterilen ilgi ve yetkililerin yaklaşımı bizleri daha çok umutlandırdı. Öncelikle bu kampanyamızı sürekli gündemde tutan ve örnek bir sahiplenme ortaya koyan medyadaki arkadaşlara, kampanyamıza imza atarak ve gününe gerek destek veren milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri başkanlarına, bizi hiç yalnız bırakmayan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Zonguldak Platformu Çalışma Grubu, geçen hafta yapılan toplantı ile bundan sonra izlenecek süreci de kararlaştırdı. Buna göre, öncelikle Zonguldak Valisi, Belediye Başkanı ve siyasi parti il başkanları ziyaret edilerek gelinen nokta ve süreç hakkında bilgiler verilecek. Bayramdan sonraki ilk haftada Zonguldak Platformu’nun üyesi yaklaşık 100 dernek başkanı ile genişletilmiş toplantı yapılacak. Toplantının akabinde de imzalar Ulaştırma Bakanlığı’na iletilecek. Platformumuzun ilk isteği Mithatpaşa ve Sapça tünellerinin 2010 yatırım programına alınması ve zaman geçmeden yapımına başlanılması, bu doğrultuda imzaların verilmesinin ardından yine hizmetin takipçisi olacağız. Platform üyesi derneklerimiz açıklamalarla isteğimizi gündem de tutmaya çalışacak.”