Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi'nin Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı etkinlikleri kapsamında Valilik önünde başlattığı kan bağışı kampanyasına ilgi her geçen gün artıyor. Kan bağışı kampanyasına, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun da, kan vererek destek oldu.
Başkan Coşkun, kan vermeden önce yaptığı konuşmada, "Nihat Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, bizim etkinliğimize katıldılar. Biz de bu çorbada tuzumuzun olmasından dolayı çok mutluyuz. Sizler çok kutsal bir görev yapıyorsunuz. Siz Kızılay'ın başına geldiğinizden beri Kızılay adeta çağ atladı. Hepinize teşekkür ediyorum. Kanın tek kaynağı insandır. Zonguldak'ımızın da ihtiyacı olan, Kızılay'ımızın da eksiği olan kan bağışına duyarsız kalamazdık. Onun içinde arkadaşlarımızla beraber bu etkinliklerimizin içinde kan bağışında bulunmaya geldik. Hem sağlık açısından, hem de kutsal olan kan bağışını herkesin yapmasını istiyoruz" dedi.
Kan bağışında bulunan Muharrem Coşkun ve beraberindekilere teşekkür eden Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, "İlk defa bu sene Ahilik Haftası'nda güzel çalışmalara imza attınız. İlk günü Vilayetin önünde başlamak üzere, işyerlerini gezdiniz. İnşallah bundan sonra da devam edeceğinize inanıyoruz. Bunlar hep faydalı şeylerdir. Biz bu işleri gönüllü yapıyoruz, inşallah bu tür faaliyetlerimiz devam edecektir. Kan Merkezimiz, şehrin dışında kalıyor. Orası da, 'artık beni merkeze taşı' diyor.
O imkanımızda yok. Biz bu nedenle kan toplama otobüsü yaptık. Bununla beraber şehrin her noktasına seyyar mobil sistem ile her noktada olacağız. Zonguldak'ta bu sayede Allah'ın izniyle kan sıkıntısı olmayacak. Zaman zaman belediyeden anonslar duyuyoruz. Ama çok aza indirmeye gayret edeceğiz. Biz bu işi insancıl ve Allah rızası için yapıyoruz. Verilen her bir kan, insan hayatı kurtarır. Kan toplama merkezimizde 1 ayda topladığımız kanı, Valilik önündeki kan toplama otobüsümüzle 2 günde topladık" dedi.