CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, 5 Eylül günü yapılacak olan Ereğli Belediye Meclisinde, BEÜ’ye devir edilen eski devlet hastanesi alanı için yapılacak oylamaya dikkat çekti.

Ocakçı, daha önce eski devlet hastanesi alanının Kampüs alanı olması için hep beraber bütün Kdz. Ereğli belediye meclis üyeleri ile birlikte karar verdiklerini belirterek, şimdi bu bölgenin güvenlikli bölge kapsamına alınmasına hayır diyeceklerini vurguladı.

Açıklama şöyle:

Siyasi iktidar sahipleri bugün yarın diyerek Ereğli'ye umut aşıladılar. Kdz. Ereğli halkı büyük bir heyecanla temel atılacağı günü beklerken elimizden günden güne gittiğini gördü. Nisan ayında CHP olarak müdahale ettik, sahip çıkılmasını istedik.

Fakat gördük ki birileri kampus alanının elimizden gitmesini çoktan kabullenmişler. Hatta neredeyse gitmesinin iyi olacağı yönünde telkinler vermeye başlamışlar. 

Biz CHP Kdz. Ereğli olarak Kdz. Ereğli’mizin kampüs ile üniversite şehri olması için kararlı tavrımızı sürdürmeye devam edip, eski devlet hastanesi diye bilinen kampus alanımıza sahip çıkmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz.

5 Eylül Çarşamba günü Kdz. Ereğli Belediye Meclisinde CHP grubu belediye meclis üyeleri olarak Ereğli’mizin geleceği için, Kampüs arazimize sahip çıkmak için güvenlikli bölge yapılmasına halkımız için, yarınlarımız için, umutlarımız için çıkıp “HAYIR” diyeceğiz.

         Kdz. Ereğli belediye meclisinde kimin Kampüs alanı için, kimin Kdz. Ereğli için nasıl oy kullanacağını halkımız görecek ve buna göre değerlendirecektir.

         Kdz. Ereğli’mizi düşünen ve geleceğine sahip çıkmayı düşünen iktidar belediye meclis üyelerini aklı selim oy kullanmaya davet ediyorum.

Kamuoyu bilmelidir ki, CHP Kdz. Ereğli bugüne kadar Kampüs alanına sahip çıkma mücadelesini vermiştir. Vermeye de devam edecektir.