Yeniden düzenlenmesi planlanan Bülent Ecevit Üniversitesi Merkez Kampusu'nun TOKİ ile inşa edileceği bildirildi. 

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, üniversitenin merkez kampusunda yapımı planlanan kapalı yüzme havuzu, Maden Mühendisliği Fakültesi derslik ve ofis binaları ile Kanser Tedavi Merkezi'nin inşası için TOKİ ile anlaştıklarını söyledi. 3 inşaatın birlikte ihaleye çıkacağını belirten Özer, Mühendislik Fakültesi'nin merkezi derslikler binasının zemin ile sıkıntısı nedeniyle biraz gecikme yaşıyoruz. Ama önümüzdeki aylar içerisinde 3 yapının da temel atma törenlerini inşallah gerçekleştireceğiz. Planlarımız da Eylül ayı içerisinde bu sürecin başlatılmasıdır dedi.
Özer, Merkez Kampusu'nda Fen Edebiyat Fakültesi'ni iki ayrı fakülteye ayırmayı, Fen Fakültesi kısmını Fizik, Kimya ve Biyoloji bölümlerini de içerecek şekilde Sağlık Kampusu'na taşımayı planladıklarını kaydetti.
Fen Fakültesi kısmının taşınması ile Sağlık Kampusu'nda fiziki mekan sıkıntı olacağını belirten Özer, mekan sorunun çözümü için de çalışma yürüttüklerini kaydetti.
Bu seneki yatırım bütçesi için Sağlık Kampusu'na yeni bir bina yapımı için teklif verdiklerini de vurgulayan Özer, teklifin kabul edilmesi durumunda Sağlık Kampusu'nda fiziki mekan sorunun kalmayacağını ifade etti.