Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal,  Belediye Meclisinin Mayıs ayı 2. Toplantısının açış konuşmasında yaşadığı heyecanı paylaştı.

Uysal, Prof. Dr. Ercan Candan ile birlikte başlattıkları eski devlet hastanesi binasının Bülent Ecevit Üniversitesine kampüs olmak üzere devir edilmesi ve kent meydana yapılması projelerinin gerçekleştirileceği müjdesini aldıklarına vurgu yaptı.  AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Başbakan Danışmanı Hüseyin Çelik’in Ereğli’ye gelişinde yaptığı açıklamayla ilgili olarak çok heyecanlı olduğunu belirten Uysal şunları söyledi:

“Sayın Bakanımızla da bu konuda teyitleştik. 2 müjdeyi aldık. Bu takibi Ereğli’nin gerçekten kaderini değiştirecek. Dün gece ben bu yüzden uyuyamadım. Gece geldim geç vakit biraz basını takip ettim acaba yer aldı mı diye saat 00:00’dan sonra basında düşmeye başladı. Derken camdan şehre bir baktım gözümün önüne ileriki günler geldi. Işıl ışıl bir şehir. Devlet Hastanesinin eski yerine baktım oralar cıvıl cıvıl… Bundan dolayı şehrimiz balıkçımızla, esnafımızla, inşaatçımızla, emeklimizle herkes kazanacak. Ben ilçemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu üniversite kampüsünün ve kent meydanı projelerinin bu aşamaya gelmesinde başta sayın milletvekilimiz Prof. Dr. Ercan Candan ile beraber yürütmüştük. Ona sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu konuda bizi destekleyen tüm sivil toplum kuruluşlarına başta Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanımız ve Yöneticileri ve esnaf kardeşlerimiz olmak üzere Ticaret Odamız, Sendikamız, tüm Ereğli halkı bizi bu konuda destekledi. Siz değerli meclis üyelerimiz hep beraber bu konuda hep destek verdiniz ve hepinize bu konudaki desteklerinizden dolayı teşekkür ederim. Gerçekten Ereğli kazandı. Bölgemiz kazandı. İlimiz kazandı, insanlık kazandı. Üniversite kampüsü herşey demektir. Kent meydanı bir şehrin herşeyi demektir. Ben belkide heyecanlıyım gerçekten çok mutlu oldum. Mutluluğumu tarif edemiyorum. Bu yüzden katkı verenleri ismini sayamadıklarımı isimlerini unutabilirim bunu da heyecanıma verin.”

Daha sonra belediye meclisinin gündeminin görüşülmesine geçildi. Belediye Başkan Yardımcıları Esra Alpago  ile Nazım Erdoğan ve AKP’li Belediye meclis üyelerinden Yusuf Kalay’ın mazeret bildirerek katılmadığı toplantıda, dikkat çeken madde ise yerel el sanatları ile ilgili proje konusunda belediye başkanına yetki verilmesi oldu.

İLGİLİ YORUM:
www.ereglionder.com.tr/cirak-cikmayalim-makale,5187.html