KENT MEYDANINDA YERLEŞKE PROBLEMİ: "Ereğli'de yeni bir emniyet müdürlüğü ve hükümet konağı binası yapılması için ödenekleri var. Kent Meydanındaki yerleşke problemlerini neticelendiremediğimizden dolayı başlatamadığımız bir proje"


ALACAAĞZI MADEN OCAĞI: "Belli bir fizibilite yapılması için süre talep ettiler. O sürede uygun görüldü. Şuan çalışmalar sürüyor. Madenin boş kaldığı zamanki fiziki durumunun ne hale geldiği tespit ediliyor, yol haritası belirlenecek. Ereğli açısından önemli. Hazırlıkta ilk etapta 300-400 işçi ile akabinde bine çıkabilecek belki daha da yukarılara istihdam sağlayabilecek projedir"

 

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu. Yeni ilçe yönetimi ile Lal Kafe'deki toplantıda konuşan Çakır, eski Devlet Hastanesi'nin yeni yerinin Bülent Ecevit Üniversitesi'ne tahsisi noktasında büyük emekler verdiklerini hatırlattı, bu alana kampüs kurulması noktasında mücadeleye devam edeceklerini söyledi. İlçe halkının bu bölgeyi kampüs alanı olarak görmek istediğini, halkın talebinin haricinde başka bir gücü tanımadıklarına değinen Çakır, gündeme ilişkin şu açıklamalarda bulundu.

 

EREĞLİ-DEVREK KARAYOLU

"Ereğli-Zonguldak yolu çalışmaya devam ediyor Ereğli-Devrek yolu ile ilgili milletvekillerimizin de desteği ile bir ödenek oluşturup Çaylıoğlu'na kadar olan 1,54 kilometrelik kısmı tamamlanıp asfaltlanıp hizmete sunulması için çaba harcıyoruz. Ciddi bir yol kat ettik.

 

"OLMAZSA OLMAZ KAMPÜS"

Ereğli'nin olmazsa olmaz sorunlarından bir tanesi üniversite kampüs projesi vardı. Biz o gün ne dediysek bugünde aynı yerdeyiz. Oranın etrafının güvenlik bölgesi olarak imara işlenmesi meselesi bizim orada yapmak istediğimiz projeye engel değildir. Meselenin özü şudur, askeriye kendi etrafına yapılacak yatırımlarla ilgili bir müsaade alınması durumudur. Bazı talepler vardır, duvarın yüksekliğini talep edebilir, mesafeyi geri alınmasını tavsiye edebilir. Güvenlikli askeriye meselesi. Yoksa burayı çok ciddi gayretlerle büyük proje olarak tahsis ettiğimiz alandır, vazgeçmedik. Takibinde olacağız. Türkiye'de ekonomik olumsuzluklar var ödenek sıkıntısı var bunlar gelip geçici şeyler. Ödenek noktasında takipçisi olacağız.

 

"DÜN DÜNDE KALDI"

Olmazsa olmaz projelerimizden bir tanesidir. Dün dünde kaldı artık yeni şeyler yapmamız lazım. Bundan vazgeçme şansımız söz konusu değildir. Kamuoyunda B, C gibi farklı planlar algılanmış olabilir ama böyle bir şey söz konusu değil. Belediye Başkanımız alternatifler olsun anlamında söylüyor. Biz millete rağmen siyaset yapmayız. Milletimiz bu konuda kararını vermiştir, tüm kamuoyunun talebi vardır, biz bu talep doğrultusunda başka bir güç biz bilmiyoruz, milletin üzerinde başka bir güç yoktur.

 

"3 BELDE VE EREĞLİ'Yİ ALACAĞIZ"

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde biz teşkilatımız ile birlikte güçlendirmemiz gereken belde, köy ve mahalle temsilciliklerini güçlendireceğiz. Seçimlere o gün de hazırdık bugünde hazırız. Ereğli'ye bağlı 3 belde ve ilçe belediyesini almak için mücadele edeceğiz. Bu dönem Ereğli ve 3 beldeyi AK Partili belediyelere katacağız. Bölgemize yapacağımız çok projeler var.

 

TEKLİ EĞİTİME GEÇİLİYOR

Eğitim ile ilgili ziyaretlerimiz devam edecek. Ereğli tekli öğretime çok yaklaştı. Merkez Anadolu Lisesi devam ediyor, Atatürk Ortaokulu güçlendirme projesi devam ediyor, Cumhuriyetin önüne 12 derslikli bir ek bina ihalesi yapıldı, çalışmalar başlıyor. Kavaklık'ta bir okul inşaatımız başladı. Ticaret Lisesi'nin önünde ilkokul projesi başladı, yakından takip ediyoruz. Turizm Otelcilik ihalesi yapıldı, çalışmalar başladı. Bunlar tamamlanınca ilçemiz tekli eğitime geçmiş olacak.

 

ALACAAĞZI'NDA SON DURUM

Ereğlimizin olmazsa olmazı anlamında bir konu Alacaağzı'ndaki maden işletmelerinin ihalesi yapılmış olmasıdır. Cumhurbaşkanımızın Ereğli'yi şereflendirmesi nedeniyle bunu ağzından duymamız hemen akabinde ihalenin yapılması ve Erdemir veya Oyak'a bağlı bir firmanın almasından mutluyuz. Belli bir fizibilite yapılması için süre talep ettiler. O sürede uygun görüldü. Şuan çalışmalar sürüyor. Madenin boş kaldığı zamanki fiziki durumunun ne hale geldiği tespit ediliyor, yol haritası belirlenecek. Ereğli açısından önemli. Hazırlıkta ilk etapta 300-400 işçi ile akabinde bine çıkabilecek belki daha da yukarılara istihdam sağlayabilecek projedir. Bundan sonraki dönemin takipçisi olacağız. İşsizlik ile mücadelede bir başka konu TTK'ya bin artı 500 işçi alımı var. Enerji Bakanımız bölgemizi ziyaret etti, çalışmalar masaya yatırıldı. Yıl sonuna kadar ilana çıkılmış olacaktır. Bölgemizin hakettiği istihdam sayısını almasını istiyoruz.

 

TERSANELERDE HAREKET VAR

Tersaneler çok önemsediğimiz bir konu. Tersanelerde istihdam sayısında bir artış söz konusu. Cumhurbaşkanımız Ereğli'ye geldiğinde Ereğli'nin milletvekiliyim demesi bizi onure etmiştir, elimizi güçlendirmiştir. Projeleri Cumhurbaşkanımıza iletip takibinin güçlendirmesi noktasında gayretlerimiz olacaktır. Bunlar bizim olmazsa olmazlarımız.

 

POSTANE YAPIMI YENİDEN İHALEYE ÇIKIYOR

Postane yapımı ile ilgili ihaleyi alan firmanın iflası veya iş yapamaz duruma gelmesinden kaynaklandı. Yeniden ihaleye hazırlanıyor, oranın ödeneği hazır. AK Parti'de önce kaynağı aktarılır, ihalesi yapılır.

 

YENİ EMNİYET VE HÜKÜMET KONAĞI BİNASI

Ereğli'de yeni bir emniyet müdürlüğü ve hükümet konağı binası yapılması için ödenekleri var. Kent Meydanındaki yerleşke problemlerini neticelendiremediğimizden dolayı başlatamadığımız bir proje. Kaymakamlığı taşımamız lazım, ihalesi yapılınca çıkalım anlayışı vardı. Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız ile konuyu masaya yatıracağız"

 

OTOBÜSLERİN YOLCU İNDİR BİNDİR

Konu ile ilgili olarak İlçe Trafik Komisyonu toplandı ve 3 noktada karar kılındı. Bir heyet söz konusu alanlarda inceleme yapacak ve bu incelemenin ardından karar verilecek. Gelişmeleri bizler de yakından takip ediyoruz"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)