Bülent Ecevit Üniversitesi, Kampüste Bahar 2014 etkinlikleri ile Zonguldak’ta bahar havası yaratıyor. Rektör Özer, “Akademik, sosyal, kültürel, sportif etkinliklerin Bülent Ecevit Üniversitesi için ayırt edici özelliklerden biri haline gelmesinden gurur duyuyoruz” dedi.

 

 

Kampüste Bahar 2014 etkinlikleri kapsamında bilim, kültür, sanat, spor ile dolu etkinlikleriyle ülkemizde ve dünyada ses getiren bilim insanları, araştırmacılar, yazarlar, şairler, düşün adamları, sanatçılar, koro ve orkestralar BEÜ’nün konuğu oluyor. Zonguldak, Kampüste Bahar ’14 ile yine hareketli bir bahar yaşıyor.  BEÜ, Mart ayından bu yana devam eden Kampüste Bahar 2014 etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun, Prof. Dr. Canan Karatay, Prof. Dr. İnci Enginün, Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, Prof. Dr. Meltem Yalınay Çırak, Prof. Dr. Serdar Kula, Prof. Dr. Süreyya Barun, Prof. Dr. Neslihan Bukan, Doç. Dr. Elgiz Yılmaz, ünlü piyano sanatçısı Tuluyhan Uğurlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik Topluluğu, ebru sanatçısı Nuri Pınar, Türk Halk Müziğinin ünlü sesi Gülay’ı ağırladı.

 

FAHRİ DOKTORA PAYESİ

Etkinlikler kapsamında düzenlenecek iki özel törenle, BEÜ Senatosu tarafından alınan kararlar uyarınca, Türk kültür ve sanatına evrensel düzeydeki katkıları dolayısıyla 11 Nisan tarihinde Ebubekir Eroğlu’na takdim edilen fahri doktora payesi, 20 Nisan tarihinde Kutsi Ergüner’e de verilecek.  Haziran ayına dek sürecek etkinlikler kapsamında Prof. Dr. Sirel Karakaş, Prof. Dr. Fuat Keyman, Prof. Dr. Murat Belge, Ahmet Cemâl, Prof. Dr. Saadettin Ökten, Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Talha Uğurluel konferansları; hüsn-ü hat sergisi, kitap fuarı, şenlikler, arge proje pazarı, Hüseyin Tekin – Erkut Özkan’ın Neşet Ertaş Türküleri ile Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrasının sunacağı konserler gerçekleştirilecek.

 

BİLİM ŞENLİĞİNE DÖNÜŞECEK

Kampüste Bahar 2014 etkinlikleri ile BEÜ ulusal ve uluslararası bilimsel buluşmalara da ev sahibi olacak. II. Uluslararası Türk ve Dünya Edebiyatları Arasında Etkileşimler Sempozyumu, İnsan, Kimlik, Mekan Bağlamında Zonguldak Sempozyumu ve bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Ulusal Meslek Yüksekokulları Sosyal ve Teknik Bilimler Kongresi, Alerjik Hastalıklar ve Hava Kirliği II. Aerobiyoloji Sempozyumu ile Kampüste Bahar 2014 aynı zamanda bir bilim şenliğine de dönüşecek.  Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından olan KOÇFEST’i merkez kampüsünde ağırlayacak olan BEÜ, sürprizlerle dolu 20 Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftasında da farklı bir coşku ile 2014 bahar dönemini uğurlamaya hazırlanıyor.

 

“HEYECANLA SÜRDÜRÜYORUZ”

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, etkinliklerle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Öğrencilerimize, çalışanlarımıza ve Zonguldak halkına yetenekleri, ilgi alanları ve merak ettikleri ile ilgili bilgilenme olanağı sunuyoruz.  Söyleşi, sempozyum, konferanstan; dinleti, konser, sergiye kadar uzanan değişik alanlarda yaşam boyu öğrenme süreçlerine katkı sağlayan etkinliklerimizi heyecanla sürdürüyoruz. Akademik, sosyal, kültürel, sportif etkinliklerin Bülent Ecevit Üniversitesi için ayırt edici özelliklerden biri haline gelmesinden gurur duyuyoruz.”

 

(Haber Merkezi)