Öğrencilik günlerini yeniden yaşayan mezunların buluşmasında bölümün öğretim üyeleri, idari personeli ile 1. ve 4. sınıf öğrencileri de katıldı. Kendilerine armağan edilen BEÜ amblemli baretleriyle Farabi Kampüsünü gezen mezunlar, duygu dolu bir gün yaşadılar.

Konuyla ilgili üniversite şu açıklamayı yaptı:

BEÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğünün işbirliği ile düzenlenen 15. Yıl Mezunlar Buluşması, 4 Aralık Pazar günü Farabi Kampüsünde gerçekleştirildi. Tahir Karauğuz Konferans Salonunda buluşan mezunlar, ilk olarak mezuniyet cübbelerini giydiler. Program, Mezunlarla İletişim Koordinatörü Esra Hacıoğlu’nun hoş geldiniz konuşması ile başladı. Hacıoğlu konuşmasında “Mezunları bir araya getiren ve öğrencilerimizle buluşturan bu tür etkinlikler Üniversitemiz için büyük önem taşıyor. Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’in girişimleri ile kurulan Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğü, mezuniyet sonrası yaşamınızda da Üniversitemizin sizlerle iletişimini sürdürmeyi, öğrenim süreçlerine katkılarınızı, bilgi ve deneyimlerinizin yanı sıra sahip olduğunuz staj ve istihdam olanaklarını sizden sonra bu sıralarda oturan mühendis adayı öğrencilerimizle paylaşmanızı hedefleyen etkinlikler gerçekleştiriyor. Kendi okuduğunuz dönemden çok farklı, çok gelişmiş bir ortam buldunuz. Bu gelişimin başarı ortaklarından biri de sizlersiniz. Sizlerin önerileri, gereksinimleri, istekleri ve destekleri bu gelişmede ışık tutan etkenlerden biri oldu. Bugünkü ve gelecekteki öğrencilerimiz adına sizlere teşekkür ediyoruz. Sizi yeniden Üniversitemizde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Üniversitenize hoş geldiniz.” dedi.

2016 dönemi mezunu Mahmuthan Keleş ve 2005 dönemi mezunu Cengiz Duman da bir konuşma yaparak duygularını dile getirdiler. Mezun oldukları Üniversitenin diplomasını gururla taşıdıklarını ifade eden Keleş ve Duman, meslek yaşamlarında Üniversite yıllarında aldıkları güçlü eğitimin, sürdürülen arkadaşlıkların, gelecek dönemlerde mezun olacak öğrenciler tarafından da sürdürülmesini temenni ettiklerini vurguladılar.  

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Emre Kartal da yaptığı konuşmada, “Mezunlarımızı yeniden Üniversitemizde görmekten mutluluk duyuyoruz. Öğrencilik döneminizdeki enerji ve sıcaklığı Kampüsümüze yeniden getirdiniz. Bu güzel buluşmayı gelenekselleştirerek sürdürüyoruz. Katılmanız bizleri son derece mutlu etti. Her biriniz bizler için ayrı ayrı önemlisiniz. Sadece bugünkü öğrencilerimiz için değil, sizler için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölümümüzün akademik akreditasyon ve kalite süreçlerinde elde ettiği her yeni adım sahip olduğunuz diplomanın değerini arttırıyor. İletişimimiz sürdükçe bu değere sizlerin de önemli katkıları olacağına inanıyoruz.” dedi.

Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ise “Yuvanıza hoş geldiniz.” diyerek başladığı konuşmasında mezunların sahip olduğu İnşaat Mühendisi diplomasının önemine değindi. Kutoğlu, mezunların zorlu öğrenim sürecinin ardından elde ettikleri Bülent Ecevit Üniversitesi diploması ile mesleklerini icra edeceklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Mesleğinizi sürdürdüğünüz bu diplomanın değerini vererek başarılı işlere imza attığınıza inanıyorum. Bülent Ecevit Üniversitesinin marka değeri sizlerle yükseliyor. Bu değer arttıkça başarı ve gururu sizlerle paylaşıyoruz. Sizleri Kampüsümüzde görmek bizlere büyük mutluluk veriyor. Gücümüze güç katıyorsunuz.”

Buluşmada kendilerine armağan edilen BEÜ amblemli baretlerini takan mezunlar, Makine Mühendisliği, Maden Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği Bölümlerine ait derslikler, İnşaat Mühendisliği Bölümü Laboratuvarları ve Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesini ziyaret ettiler. Mezunlar ayrıca inşaatı tamamlanmak üzere olan yeni Mühendislik Fakültesi binalarını da gezdiler.

İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğünün hazırladığı Mezun Bilgi Anketini dolduran mezunlar Mezun Kart hakkında da bilgi aldılar ve başvurularını yaptılar. 2016 döneminde Onur Belgesi almaya hak kazanan mezunlara belgeleri de etkinlik kapsamında verildi.

Kampüsün her köşesinde hatıra fotoğrafları çektiren mezunlara Farabi Kampüsü Personel Yemekhanesinde öğle yemeği ikram edildi.